Anlık Bildirim

 

Geçtiğimiz aylarda Donald Trump’ın imzaladığı seyahat yasağı kararnamesine karşı bir araya gelen ABD’nin önemli teknoloji şirketleri yine Trump’la karşı karşıya. Çarşamba günü Donald Trump, daha önce Barack Obama tarafından imzalanan  küresel ısınmayla mücadele konulu 5’ten fazla kararnameyi geçersiz kılan yeni bir kararname imzalamış ve fosil yakıt kullanımını desteklediğini bildirmişti. Trump’ın bu kararnameyle birlikte yine Barack Obama döneminde, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda verilen taahhütlerinde yerine getirilmeyeceğini dile getirdi.

Teknoloji Devleri Somut Hedefler Koymuştu 

Trump’ın yeni kararnamesi ve açıklamalarına karşın aynı konferansta temiz enerji kullanımını kabul eden 154 teknoloji şirketinden Apple, Amazon, Google ve Microsoft ‘un da aralarında bulunduğu önemli teknoloji şirketleri ortak bir bildiri hazırladı. İklim Değişikliği Konferansı’nda su tüketimini yüzde 80, karbon salınımı ise yüzde 50 azaltma sözü veren şirketler ayrıca tamamen yenilenebilir enerjiden güç alma ve katı atık sahalarını ortadan kaldırmak gibi iddialı hedefler belirlemişlerdi.

Ortak bildiride şirketler "Temiz Enerji Planı gibi güçlü temiz enerji ve iklim politikalarının, yenilenebilir enerji kaynaklarını daha işlevsel hale getireceğine ve iklim değişikliğiyle ilgili önemli sorunların üzerine gidilebileceğine inanıyoruz’’ dese de seçim döneminde de fosil yakıt kullanımına ağırlık verileceğini pek çok kez dile getiren Trump’ın karbon emisyon kurallarını daha esnek bir hale getireceği iddia ediliyor.

Bununla birlikte Trump döneminde kömür santrallerine yönelik yatırım ve teşviklerin de artacağı dile getirilirken uzmanlar pek çok şirketin bu yeni düzenlemelerde dolayı hayal kırıklığı yaşadığını ve Obama döneminde alınan kararlar neticesinde şirketlerin gerçekten iklim politikalarına inandığını belirtti ancak şirketlerin bu çabasının Trump’ı kararından vazgeçirmek için yeterince etkili olmadığı düşünülüyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim