Anlık Bildirim

Teknolojinin hayatımıza soktuğu yeni yasak: Alkollüyken drone kullanılamaz!

Amerika'da bir eyalette drone kullanıma dair ilginç bir yasak getirildi. Alkol veya uyuşturucu madde etkisi altındayken drone kullanmak suç sayıldı. Kullanıcılar hapis ve para cezasına çarptırılacak.

Teknolojinin hayatımıza soktuğu yeni yasak: Alkollüyken drone kullanılamaz! Tam Boyutta Gör

ABD’nin New Jersey eyaletinde yürürlüğe giren yasayla alkol veya uyuşturucu madde etkisi altındayken drone kullanmak suç sayıldı.

Yürürlüğe giren kanuna göre kandaki alkol oranı yüzde 0.08 ve daha üstünde olan vatandaşların drone kullanması durumunda altı ay hapis cezası, 1000 dolar para cezası veya iki cezaya birden maruz kalacak.

New Jersey eyalet meclisinde 65-0 oyla meclisten geçen ve sonrasında vali tarafından imzalanan kanunun bir benzerini diğer eyaletler de getirmeyi planlıyor. Eyalet Mevzuat Konferansı’nda drone ile ilgili olarak en az 38 eyalet yasal kısıtlama getirmeyi düşündüğünü açıklamıştı.

The Consumer Technology Association tarafından paylaşılan rakama göre geçen yıl ABD’de 3.1 milyon adet drone satıldı. Bu rakam önceki yıla göre yüzde 28 daha fazla.

Türkiye’de etkinlik günlerinde ve devlet büyüklerinin ziyaretleri esnasında valilik tarafından drone uçurulması yasaklanıyor. Ancak ABD’deki gibi drone kullanımına dair net bir şekilde kısıtlayıcı kanun bulunmuyor.

ABD’de yaşanan bir kazada bir kadına drone çarpmış ve bilincini kaybetmesine neden olmuştu. Bu olayın ardından drone kullanıcısına hapis cezası verildi ve drone güvenliği gündeme getirildi. Ülkemizde de benzer bir kaza olursa gündeme gelebilir. Yoksa bu konunun yetkili mercilerin gündemine gireceğini pek sanmıyorum.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim