Anlık Bildirim

The Pirate Bay'in kullanıcıların CPU'ları üzerinden dijital para ürettiği ortaya çıktı

Popüler torrent sitelerinden biri olan The Pirate Bay'in ziyaretçilerinin işlemci gücünü dijital para madenciliğinde kullandığı ortaya çıktı. Daha da kötüsü sitenin bunu gizli saklı yapması...
Popüler torrent indirme sitesi The Pirate Bay'in ziyaretçilerin CPU'larını -kullanıcıların bilgisi olmaksızın- kripto para madenciliği yapmak için kullandığı ortaya çıktı. Bazı ziyaretçiler, sitenin sayfalarını gezdikten sonra CPU kullanımlarında belirgin artış fark etmeye başladılar. Böylelikle web sitesinde bilgisayarların işlemci döngülerinde şiddetli artışa neden olan şüpheli JavaScript kodunun yer aldığı tespit edildi.
Durumu fark eden kullanıcılar, torrent sayfalarına gezerken birden bire CPU'ya aşırı yük bindiğini, sekmeyi kapattıklarında ise bu durumun düzeldiğini söylüyorlar. Yapılan incelemelerde problemin siteye gömülü bir kripto para madencisinden kaynaklandığı bildirildi. Söz konusu kod, site sahiplerine, kullanıcıların işlemci gücünü Monero isimli kripto para birimine dönüştürme imkanı sunuyor.

The Pirate Bay madenciliği doğruladı

The Pirate Bay, madencinin web sitesi genelinde etkinleştirilmediğini ve yalnızca arama sonuçları ve kategori listelerinde yer aldığını söylüyor. Kullanıcılar ilgili kodun çalışmasını tarayıcı ayarları, script engelleyici eklentiler veya reklam engelleyiciler aracılığıyla durdurma şansına sahipler.
TorrentFreak isimli siteye bir açıklama yapan The Pirate Bay bu şekilde bir gelir elde etme arayışına girdiklerini doğruladı. Popüler torrent sitesi ileride reklamları kaldırabileceklerini ve madenciyi kalıcı bir alternatif gelir kaynağı olarak kullanabileceklerini söylüyor. Öte yandan site ziyaretçileri kendilerine bilgi verilmeden etkinleştirilen madenci kodu nedeniyle son derece sinirlenmiş durumdalar. Kullanıcılar en azından konuyla ilgili bilgilendirilmeleri gerektiğini düşünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14671 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cpu, dijital para ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim