Anlık Bildirim

Toyota üçüncü nesil insansı robotunu tanıttı

Uzun bir süredir insansı robotlar üzerinde çalışan Toyota, üçüncü nesil insansı robotu T-HR3'ü tanıttı. Robot kendisini yönlendiren kişinin hareketlerini taklit edebiliyor.

Toyota üçüncü nesil insansı robotunu tanıttı Tam Boyutta Gör
 

Japon otomobil üreticisi Honda'nın geliştirdiği ASIMO isimli robot uzun süredir biliniyor olsa da bir diğer Japon devi Toyota da robot geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. İnsansı robotlar üzerine çalışan şirket üçüncü nesil insansı robotu T-HR3'ü tanıttı. 154 santimetre uzunluğunda ve 75 kilogram ağırlığında olan T-HR3; evde, tıbbi tesislerde, şantiyelerde, felaket bölgelerinde ve hatta uzayda insanlara yardım etmek üzere geliştirildi. Robotun en önemli özelliği ise kendisini yönlendiren operatörün hareketlerini taklit edebiliyor oluşu.


Özel Ekipmanlar Vasıtasıyla Taklit Ediyor 

Uzman Manevra Sistemi olarak adlandırılan bir kontrol mekanizmasına sahip olan T-HR3'ü yönlendirmek için kollara ve bacaklara özel ekipmanlar yerleştirmek ve veri akışı sağlayan eldivenleri giymek gerekiyor. Bunlara ek olarak robotu yönlendiren kişi bir HTC Vive kaskı da takarak robotun gözünden etrafı görebiliyor. Toyota, robotun tüm eklemlerinin haritalandırıldığı sistem sayesinde operatörün yaptığı pek çok hareketin robot tarafından kolayca taklit edilebileceğini belirtiyor.


Toyota'nın paylaştığı tanıtım videosundan görüldüğü kadarıyla T-HR3, kendisine doğru atılan topu kontrol edebiliyor ve tek ayak üstünde durabiliyor. T-HR3 denge konusunda hünerlerini sergiliyor olsa da geçtiğimiz günlerde Boston Dynamics tarafından tanıtılan insansı robot Atlas'ın yeni sürümünün gerisinde kalmış durumda zira hatırlanacağı üzere Atlas, havada ters takla atmayı başarmıştı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim