Anlık Bildirim

Trump'ın emri kabul gördü: Broadcom, Qualcomm'u satın almaktan vazgeçti

Singapur merkezli Broadcom, ABD başkanı Donald Trump'ın emrine karşı gelmeyi düşünmediklerini belirterek Qualcomm'u satın almaya yönelik teklifini geri çektiğini açıkladı.
Broadcom'un son birkaç aydır yonga devi Qualcomm'u satın almaya çalıştığını ancak bu yöndeki tekliflerinin sürekli olarak reddedildiğini duyuyoruz. Şirket 121 milyar dolar gibi yüksek bir rakamı gözden çıkarmasına rağmen bu arzusunu gerçekleştiremedi. Hatta öyle ki bu işi normal yollardan halledemeyen Broadcom, Qualcomm'un yönetim kuruluna kendi adamlarını sızdırarak düşmanca devralma (hostile takeover) girişiminde bile bulunmaya çalıştı.
Ne yazık ki kısa bir süre önce olaya müdahil olan Beyaz Saray konuyu noktalamış gibi görünüyor. Pazartesi günü Başkan Donald Trump, Broadcom'un Qualcomm'u satın almasına izin verilmesinin “ABD'nin ulusal güvenliğine zarar vereceğini” öne sürerek anlaşmayı engelleyen bir emir çıkardı. Beyaz Saray tarafından yayınlanan emirde Singapur merkezli Broadcom'un ABD merkezli Qualcomm'un kontrolünü ele geçirmesi durumunda, ABD'nin ulusal güvenliğini bozmaya yönelik eylemlerde bulunabileceğine yönelik yeteri kadar sağlam kanıt bulunduğu belirtildi.

Trump'ın emrine uyacağız

Başkanlık emrinde özellikle de, Broadcom’un hiçbir şekilde Qualcomm’u satın almasına ya da bu iki şirketin birleşmesine izin verilmeyeceği ve Broadcom’un Qualcomm yönetim kurulu için önerdiği tüm kişilerin devre dışı bırakıldığı vurgulandı. Her şeye rağmen Broadcom, Trump’ın kararına karşı çıkacak planlarının olmadığını belirtti.
Şirket yaptığı açıklamada "Sonuç bizim için hayal kırıklığı olmasına rağmen Broadcom emre uyacaktır. Broadcom Yönetim Kurulu ve yönetim ekibi olarak bu süreç boyunca Qualcomm ve Broadcom hissedarlarından aldığımız önemli desteği içtenlikle takdir ediyoruz" ifadelerini kullandı. Yani günün sonunda ABD başkanı ülkesinin ulusal güvenliğini korumak adına yonga devi Qualcomm'un "yabancı ellere" geçmesine müsade etmemiş oldu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim