Anlık Bildirim

Türk öğretim görevlisi evlerde enerji tasarrufu sağlayan priz geliştirdi

Kapatıldığında dahi enerji tüketmeye devam eden bilgisayar, televizyon gibi cihazların uyku modunda enerji tüketimini azaltarak yılda 2,5 milyar lira tasarruf sağlayan priz geliştirdi.
Türk öğretim görevlisi evlerde enerji tasarrufu sağlayan priz geliştirdi
 
Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda öğretim görevlisi olarak çalışmalarını yürüten Dr. Basri Kul, evlerde ve işletmelerde yılda milyonlarda lira tasarruf yapılmasını sağlayacak yenilikçi bir priz geliştirdiğini duyurdu.
Televizyon ve bilgisayar gibi elektronik cihazların uyku modunda (standby) dahi oldukça fazla enerji tüketmeye devam ettiğini dile getiren Kul, tasarladığı "İnternet Erişimli, Enerji Yönetimli IP Grup Priz" isimli priz ile elektrik tüketiminin kesilerek yılda milyonlarca lira tasarruf yapılabileceğini belirtti.
İçerisindeki mikro bilgisayar sayesinde internet bağlantısına sahip olan ürün ne kadar enerji tüketildiğini ölçebiliyor, yüksek akım yüzünden meydana gelebilecek arıza ve yanmaları tespit edebiliyor. "Elektrik sayacının internete bağlı hali" olarak nitelendirilen priz için şu an 4 adet patent alınmış durumda. Priz sayesinde ayrıca Wi-Fi üzerinden internete bağlanan bilgisayar ve cep telefonları ile istenilen elektrikli cihazı uzaktan açıp kapatabilmek de mümkün. Yapılan ölçüm ve testlere göre kullanım alanlarının yaygınlaşmasıyla ülke çapında yılda 2,5 milyar TL tasarruf edileceği ifade ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13565 kez okundu.
32 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrik, Enerji ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim