Anlık Bildirim

Uber ayrımcılık davasının kapanması için 10 milyon dolar tazminat ödeyecek

Uber, eski kadın çalışanları tarafından aleyhinde açılan ayrımcılık davası için 10 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Şirketin kadın mühendislere ve siyahi çalışanlara düşük ücret ödediği söyleniyordu.
Uber son zamanlarda iş yeri kültürü ve düzenleyici kuralların ihlali nedeniyle çok fazla sorun yaşıyor. Geçtiğimiz Ekim ayında, bundan tam beş yıl öncesine kadar uzanan iddialarla ilgili olarak şirket aleyhine dava açıldı. 285 kadın ve 135 siyahi çalışanın haklarını savunmak için açılan davada, akıllı telefonla taksi çağırma hizmeti veren şirketin erkekleri ve beyaz yada Asyalı çalışanları desteklediği iddia ediliyordu. Uber sonunda davanın kapatılması için 10 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.
Geçtiğimiz yıl Ingrid Avendano, Roxana del Toro Lopez ve Ana Medina isimli üç kadın yazılım mühendisi, 2013'ten bu yana şirkette çalışan 420 kişi adına Uber'e bir ayrımcılık davası açtı. Kadın mühendislerin ve siyahi çalışanların Uber'den daha az ücret aldıkları ve genellikle daha düşük kademeli işlerde çalıştırıldıkları öne sürüldü. Ayrıca bu kadınlara yönelik performans değerlendirmelerinin de önyargılı olduğu ifade edilmişti.

Uber iş yeri politikalarında değişikliğe gitti

Uber, iddiaların hemen ardından iş yeri politikalarında değişiklikler yapmaya başladığını iddia ediyor. Şirket maaş ve çalışma şartları açısından eşitlik getiren yeni bir yapı geliştirdiğini ve performans değerlendirme sürecini tamamen elden geçirdiğini söyledi. Davanın hakimi Yvonne Gonzalez Rogers, 1 Mayıs'ta yapılacak duruşmada kararı onaylaması halinde, tazminat miktarı hak sahibi kişilere adil bir şekilde paylaştırılmak üzere tarafsız bir şirkete ödenecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim