Anlık Bildirim

Uber ve NASA uçan taksi için anlaşma imzaladı

Uçan taksi hayalini gerçeğe dönüştürme peşinde olan Uber, NASA ile keşif yapma konusunda anlaşma imzaladı. Eğer çalışmalar istenildiği gibi giderse birkaç yıl içinde semalarda uçan taksi görebiliriz.
Sadece bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz uçan taksi fantezisi gerçeğe dönüşüyor. Uzun bir süredir bu projeyi dillendiren UBER artık icraate geçti ve keşif yapılması konusunda NASA (ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) ile anlaşma imzaladı.

Deneme sürüşleri 2020 yılında yapılacak

Uber şehirlerde ulaşımın iyileştirilmesine yardımcı olmak, trafik tıkanıklığını azaltmak ve uygun fiyatlı ulaşım sağlamak için elektrikli uçan taksiler geliştirme planlarını duyurmuştu. Yapılan açıklamaya göre Uber ve NASA'nın, uçan taksiler için keşif yapılması konusunda anlaştığı ve yakın bir zamanda simülasyonlara başlanacağı ifade edildi.
Uber, simülasyonları yürütecek olan NASA'nın, endüstri standartlarının ve düzenlemelerinin oluşturulmasında kendilerine rehberlik edeceğini açıkladı. Şirket ticari gezilerin 2023 yılında başlamasını planladığını belirtiyor. Fütüristik bir görünüme sahip olacak uçan taksilerin deneme sürüşlerinin ise 2020 yılında yapılacağı gelen bilgiler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim