Anlık Bildirim

Uber'de yeni skandal: Rakip şirketleri takip etmek için CIA ajanları tuttu

Popüler yolculuk paylaşım uygulaması Uber'in, ABD dışındaki rakiplerini takip etmek ve onların sistemlerine sızmak için CIA'in eski ajanlarından oluşan bir ekip kurduğu iddia ediliyor.

Uber'de yeni skandal: Rakip şirketleri takip etmek için CIA ajanları tuttu Tam Boyutta Gör
 

Popüler yolculuk paylaşım uygulaması Uber, yeni yönetim kurulu ve CEO'su ile geçmişte yaşanılan skandalları geride bırakmaya çalışsa da şirketle ilgili her geçen gün yeni bir skandal ortaya atılıyor. Google'ın otonom araç iştiraki Waymo, geçtiğimiz yıl Uber'e dava açmış ve Uber'in kendilerine ait belgeleri çaldığını iddia etmişti. Bir yılı aşkın bir süredir devam eden davanın geçtiğimiz salı günü gerçekleşen duruşmasında Uber'in eski küresel istihbarat müdürü Richard Jacobs ilginç bir iddia ortaya attı. Jacobs'un ifadelerine göre Uber, rakiplerini takip edebilmek için CIA'in eski ajanlarından oluşan bir ekip tuttu. 


Rakip Şirketlere Sızmak İçin Ekip Tuttu 

2016'nın mart ayında Uber'de küresel istihbarat müdürü olarak çalışmaya başlayan ve bu yıl nisan ayında herhangi bir sebep gösterilmeksizin görevinden alınan Richard Jacobs; CIA'in eski ajanlarından oluşan ekibin görevinin, ABD toprakları dışında faaliyet gösteren rakip yolculuk paylaşım uygulamalarını takip etmek olduğunu açıkladı. Jacobs, bu amaç uğrunda rakip şirketlerin bilgisayarlarına sızmaya çalışan ekibin, arkada hiçbir dijital kalıntı bırakmadan işlerini büyük bir titizlikle yaptığını da ekledi. Ekibin, rakip şirketlere ait ticari sırları çaldığını belirten Jacobs, söz konusu rakip şirketlerin ismini açıklamadı. 


Richard Jacobs, iddiasını detaylı bir şekilde açıkladığı 37 sayfalık mektubu mahkeme heyetine sunarken davaya bakan Bölge Yargıcı William Alsup iddiaları "skandal" olarak değerlendirdi ve duruşmayı süresiz olarak erteledi. İddialarla ilgili soruşturma başlatan Adalet Bakanlığı'nın soruşturmayı tamamlamasının ardından davanın devam edeceği belirtiliyor. 


Davanın Merkezindeki İsim Antony Levandowski 

Tabi dava Richard Jacobs'un iddialarıyla çok farklı bir konuya yönelmiş gibi görünse de davada Waymo, Uber'in geçtiğimiz yıl satın aldığı otonom tır geliştirme şirketinin kurucusu Antony Levandowski üzerinden Uber'i suçluyor. Waymo'nun iddialarına göre Otto'yu kurmadan önce Waymo'da çalışan Levandowski, Waymo'dan ayrılmadan önce 14.000 adet belgeyi çaldı ve sonrasında Otto'yu kurdu. Daha sonra Otto'yu satın alan Uber ise Levandowski'nin çaldığı belgeleri kendi otonom araç geliştirme çalışmalarında kullandı.


Mayıs ayında mahkeme davayla ilgili ilk kararını açıklamış ve Uber'in söz konusu belgeleri Waymo'ya geri vermesini istemişti. Mahkeme ayrıca Antony Levandowski'nin de görevine son verilmesine hükmetmişti. Bu karara uyan Uber, kararın ardından o dönemde şirketi otonom araç geliştirme ekibinin başındaki isim olan Levandowski'nin görevine son vermişti.

Uber Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim