Anlık Bildirim

Uçuş lisansı gerektirmeyen kişisel hava aracı: BlackFly

Kanadalı Opener şirketi kişisel hava aracı BlackFly'ı tanıttı. Satte 100 kilometre hızla uçabilen BlackFly'ı uçurmak için kullanıcılar uçuş lisansına ihtiyaç duymayacak.

Uçuş lisansı gerektirmeyen kişisel hava aracı: BlackFly Tam Boyutta Gör
 

Uçan araba çalışmaları ve insan taşımacılığında kullanılmak üzere geliştirilen drone'lar önümüzdeki yıllarda hava trafiğinin bir hayli yoğun olacağını işaret ediyor. Hava araçları geliştiren bir dizi şirkete Kanadalı Opener şirketi de eklendi. Şirket BlackFly isimli Dikey Kalkış ve İniş(VTOL) yeteneğine sahip tek kişilik hava aracını tanıttı. Tamamen elektrikle çalışan aracı kullanmak için kısa bir eğitim gerekse de kullanıcılar pilotların sahip olduğu türden bir uçuş lisansına ihtiyaç duymayacak.


30 dakikada şarj 

Kanat genişliği ve uzunluğu 4 metre olan BlackFly her birinde dört adet pervanenin yer aldığı iki kanada sahip. Sadece 141 kg ağırlığında olan ultra hafif hava aracı, 30 dakikadan daha kısa bir sürede şarj edilebiliyor. Saatte 100 kilometre hızla hareket edebilen BlackFly'ın uçuş menzili ise 40 kilometre ile sınırlı. Otomatik eve dönüş sistemine sahip olan araç basit bir konsol ile kontrol ediliyor. Ayrıca kötü senaryolar için araçta paraşüt seçeneği de mevcut.


Kısa menzili ve hızlı şarj yeteneğiyle BlackFly daha çok şehir içi taşımacılığında kullanılacak türden bir hava aracı. BBC'ye göre BlackFly satışa sunulduğunda fiyatı, spor otomobil fiyatlarına yakın olacak ancak ilerleyen dönemlerde seri üretimin hız kazanmasıyla fiyat daha düşük seviyelere gerileyebilecek. Şirketin vizyonu da aracı herkes için ulaşılabilir kılmak.


Tabi bu noktada Opener; Toyota ve Boeing gibi köklü şirketler de dahil olmak üzere çok fazla rakibe sahip ancak 2011 yılından beri BlackFly üzerinde çalışan şirket bugüne kadar 1000'in üzerinde test uçuşu yaptı. Bu uçuşlar ile ciddi manada tecrübe kazanan şirket BlackFly'ı 23-29 Temmuz tarihlerinde ABD'nin Wisconsin eyaletinde gerçekleşecek olan havacılık fuarında sergileyecek.



Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9476 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
drone, uçan araba ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim