Anlık Bildirim

 

Geçtiğimiz Ağustos ayında kendisi vurarak aramızdan ayrılan Joseph Thomas isimli yazılım mühendisinin eşi  Zecole Thomas, San Francisco Chronicle’a yaptığı açıklamalarla kocasının çalıştığı şirket olan Uber’in çalışma şartlarını eleştirdi. Zecole, daha önceden LinkedIn’de çalışmış olan, Apple’dan ve Uber’dan teklif almasının ardından Uber’da çalışmaya başlayan kocasının işinden hiç memnun olmadığını ve bu nedenle intihar etmiş olabileceğini dile getirdi.

San Francisco Chronicle’ın Zecole’ün açıklamalarını yayımlamasının ardından Uber tarafından konuya ilişkin açıklama geldi. Uber sözcüsü, Joseph’in işiyle ilgili sorununun olduğunun kendilerine bildirilmediğini söyledi ve intiharın şirket çalışma koşullarından ötürü olduğu iddialarını yalanladı. Ayrıca, siyahi mühendisin ırkçılığa maruz kaldığına veya aşırı stres altında olduğuna dair ellerinde kanıt olmadığı da açıkça belirtildi.

Zecole, kocasının kendisiyle konuştuğunu ve Uber’in onu “yıldırdığını” söylediğini paylaştı. Bu açıklamadan sonra Uber tarafından gelen cevapların ne kadar etkili olacağı bilinmez ancak iddialarda doğruluk payının olduğunun anlaşılması durumunda Uber'ın başı derde girebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim