Anlık Bildirim

Yapay zeka destekli taşınabilir bitki: BonsAI

Japonya'nın önde gelen elektronik şirketlerinden TDK, bonsai bitkisinin yer aldığı ilginç bir ürün geliştirdi. Sesli asistan görevi gören bu ürün evcil hayvan ve taşınabilir bitki rolü de üstleniyor.
Yapay zeka destekli taşınabilir bitki: BonsAI
 
Teknoloji devleri çok sayıda yapay zeka uygulaması geliştirse de bu uygulamaların neredeyse hiçbiri şirketlerin veya ülkelerin kültürüne ait unsurlar taşımıyor. Japonya'nın önde gelen elektronik şirketlerinden TDK ise teknoloji devrimine Japonya'dan bir parça katma niyetinde. Şirket tarafından geliştirilen yapay zeka destekli BonsAI isimli cihaz, Japon bahçe sanatının önemli figürlerinden bonsai bitkisini konu alıyor.


Farklı kategorilerde değerlendirilebilir  

TDK, BonsAI cihazını yapay zeka destekli bir bitki olarak tanımlasa da BonsAI'ye çok fazla sıfat yüklemek mümkün. Bir sanal asistan özelliği gören cihaz; taşınabilir bir bitki ve hatta robotik evcil hayvan olarak değerlendirilebilir. Üzerinde ve toprağında çeşitli sensörler bulunan BonsAI, toprak çok kuru kaldığında sahibini uyararak onun toprağı sulamasını istiyor. Ayrıca cihazın üstünde bulunan sensörler güneş ışığının düştüğü noktaları belirleyerek bitkinin gölgeli alanlar yerine güneşi görebileceği noktalara ilerlemesini sağlıyor.


Konuşurken ve güneş ışığı altında üzerinde bulunan LED ışıklar aracılığıyla tepki veren BonsAI, küçük bir hoparlöre ve küçük güneş panellerine de sahip. 20 kilogram ağırlığındaki cihazın kablosuz şarj teknolojisine sahip olduğu da belirtiliyor. Tabi şu an sadece prototip aşamasında olan bu cihazın ne zaman satışa sunulacağı ve satış fiyatının ne olacağı hakkında bir bilgi yok. Yine benzer şekilde bu ürünün ticari kullanıma sunulup sunulmayacağı belirsiz ancak TDK bu prototip tasarım ile yerel kültürleri göz ardı etmeden ''Teknoloji yarın bizi nereye götürecek?'' sorusuna cevap arıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim