Anlık Bildirim

Yaşlı adam 3D yazıcı ile yeni çenesine kavuştu

3D yazıcıların sağlık alanında kullanılmasıyla ortaya hayat kurtaran çözümler çıkmaya devam ediyor. Son olarak hastalığı nedeniyle çenesini kaybeden bu adama yazıcı ile yepyeni bir çene üretildi.
Üç boyutlu baskı teknolojisi artık eğlence aracı olmaktan çıkarak çok daha büyük işlere imza atıyor. Amerika’da yaşayan Shirley Anderson'ın yaşadıkları da buna en güzel örneklerden. 1998 yılında dil kanseri teşhisi konulan ve birçok tedavi gören Anderson, göğsünden alınan kas kütlesinin de başarılı olmamasıyla ne yazık ki çenesini kaybetti. İlerleyen yıllarda maske ile hayatına devam eden yaşlı adama çözüm, teknolojinin en büyük nimetlerinden olan 3D yazıcılardan geldi.
Indiana Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorlarından Travis Bellichi yaptığı açıklamada Shirley Anderson’ın yüz kalıbını alarak yeni çenesini tasarladıklarını ve ardından üç boyutlu yazıcı ile baskı aldıklarını belirtiyor. Protez çenenin dış görünüş itibariyle mümkün olduğu kadar doğal gözükmesi için bağlantı bölgelerinde özenle çalıştıklarını dile getiren Bellichi ve ekibi, sonuç itibariyle ortaya muazzam bir iş çıkarmayı başardılar.
Bilinen yöntemlerin yeterli kalmadığı durumlarda devreye giren 3D yazıcılar, protez alanı başta olmak üzere birçok konuda yaratıcı ve işlevsel çözümler üretiyorlar. Hatırlayacağınız üzere daha önce üç boyutlu baskı ile hazırlanan kafatası 22 yaşındaki genç bir kadının hayata tekrar tutunmasını sağlamıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6781 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim, üç boyutlu baskı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim