Anlık Bildirim

Yaz saati uygulaması ile 1 milyon 308 bin megavat tasarruf

Enerji Bakanı Berat Albayrak, sabit yaz saati uygulamasının tasarrufa etkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Albayrak, yaz saati uygulamasının devam edeceğini duyurdu.

Yaz saati uygulaması ile 1 milyon 308 bin megavat tasarruf Tam Boyutta Gör

Yaklaşık 2 sene önce ülkemizde sabit yaz saati uygulamasına geçiş yapıldı ve o günden beri saati ileri-geri alma uygulaması yapılmadı. Bu uygulama ile kış aylarında Avrupa ile aramızdaki saat farkı 1 saat daha artıyor ve hava geç aydınlanıyor. Bu sebeple halk tarafından eleştirilen ancak enerji tasarrufuna olumlu katkısı olacağı düşünülerek uygulanan sabit yaz saati uygulamasının 2017’de ne kadar tasarruf sağladığı açıklandı.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker'in soru önergesi üzerine açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yaz saati uygulamasının devam edeceğini duyurdu. Albayrak, sabit yaz saati uygulamasının uygulandığı 2016 yılının Kasım ayı ile 2017 yılının Mart ayı arasındaki dönemde 1 milyon 308 bin 297 MWh tasarruf sağlandı. Elde edilen tasarrufun ekonomik karşılığı tek zamanlı tarifeler için 538 milyon 538 milyon 689 bin 139 TL ve üç zamanlı tarifeler için 801 milyon 602 bin 430 TL oldu.

Enerji Bakanı Albayrak, kış saati uygulamasının kaldırılmasıyla farklı yöntemlerle yapılan tüm analizlerde enerji tasarrufunun sağlandığının görüldüğünü, uygulamanın değiştirilmesine yönelik alınmış herhangi bir karar veya bu yönde yapılan herhangi bir hazırlık bulunmadığını bildirdi.

Dünyanın en büyük offshore rüzgar santrali için Ege Denizi ön plana çıkıyor

Albayrak, dünyanın en büyük off-shore rüzgâr santrali projesinin hazırlandığını duyurmuştu. Nereye konumlanayacağı açıklanmayan santralin Ege Denizi’ne yerleştirilmesi fikri ön plana çıkıyor.

Off-shore YEKA için Bozcaada ve Gökçeada çevresi, Saros Körfezi ve Trakya kıyılarının potansiyele sahip olduğu belirtiliyor. Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği WindEurope'un araştırmalarına göre Türkiye’nin offsore rüzgâr potansiyeli 32 bin megavat seviyesinde olduğu ifade ediliyor. İngiltere, sahip olduğu 6 bin 836 megavat off-shore rüzgâr santali kapasitesi ile en fazla kapasiteye sahip ülke konumunda bulunuyor. Dünya genelindeki toplam off-shore rüzgâr santrali gücü ise 18 bin 814 megavat seviyesinde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7111 kez okundu.
63 kişi, toplam 68 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Enerji, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim