Anlık Bildirim

Yer çekimine meydan okuyan sırt çantası: Lunavity

Tokyo Üniversitesi'ndeki öğrenciler giyen kişinin daha ileriye ve yükseğe sıçramasını sağlayarak adeta Ay'da yürüme hissi uyandıran bir sırt çantası geliştirdi.

Yer çekimine meydan okuyan sırt çantası: Lunavity Tam Boyutta Gör

Günümüzde pek çok şirket 10 yıl içinde gökyüzünde havalanacak olan uçan araçların prototipini geliştirip tüketicilerin bireysel olarak bu hava araçlarını kullanması için çalışırken Tokyo Üniversitesi'ndeki öğrenciler insanların ''uçma hayalini'' kısa süreliğine de olsa gerçekleştirebilecek bir ürün geliştiriyor. Ekibin Lunavity adını verdiği sırt çantasına benzer araç, birkaç saniye için kullanıcıların daha yükseğe ve ileriye zıplamasına imkan sağlayacak.


Kullanıcı istediği an uçabilecek 

ABD'nin Austin şehrinde gerçekleşen South by Southwest(SXSW) festivalinde tanıtılan Lunavity'nin henüz çalışır halde bir prototipi bulunmuyor ancak ekip, aracın tam olarak nasıl harekete geçeceğini ve ne gibi imkanlar sunacağını detaylı bir şekilde paylaştı. Kullanıcıyı sırtından kavrayan Lunavity, aslında bir drone aracılığıyla kişinin  yükselmesini sağlıyor. Kullanıcının kafasının üst kısmına gelecek şekilde yerleştirilen drone pervaneleri kullanıcı zıplamayı istediği andan itibaren hareket etmeye başlıyor. 


Ekip, bu hareket mekanizmasının kullanıcın bacak kasları tarafından tetikleneceğini belirtiyor. Yani Lunavity'yi kullanacak kişi zıplamak için kaslarını hareket ettirdiğini anda drone pervaneleri otomatik olarak çalışmaya başlayacak. Daha sonrasından ise birkaç saniye boyunca yükselerek maksimum yükseliğe ulaşacak ve yavaşça alçalarak yine otomatik olarak duracak.


Farklı kullanım senaryoları 

Lunavity projesinin yöneticisi olan Takumi Takahashi, Lunavity'yi ''dünyayı daha ilginç bir hale getirmenin yolu'' olarak tanımlarken ürünün gülünç göründüğü kadar farklı amaçlara hizmet edebileceğini de vurguluyor. Ekip tarafından hazırlanan tanıtım videosunda da belirtildiği gibi Lunavity; basketbol oynarken, bahçe işlerinde yüksek yerlere erişmek için ya da sadece eğlence amaçlı kullanılabilir. Bununla birlikte tekerlekli sandalye kullanmak zorunda olan bireylerin Lunavity'yi kullanarak kendilerini daha özgür hissedebilecekleri de vurgulanıyor.


Hem YouTube videosundan hem de ekibin festivalde çalışan bir prototip sunmamasından anlaşılacağı üzere henüz, insanların güvenle kullanabileceği bir Lunavity geliştirilmiş değil. Bu nedenle Lunavity'nin çıkış tarihi ya da fiyat etiketiyle ilgili bir bilgi bulunmuyor. Dahası ürünün gerçekten üretileceği ya da Japonya'da satışa sunulacağı da şu an için şüpheli. Tüm bunlara karşılık ekibin geliştirmeyi amaçladığı bu ilginç araç, hayal gücünü uygulamaya dökmenin bir sınırın olmadığını gösterir nitelikte.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6564 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lunavity, Japonya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim