Anlık Bildirim

Yoğuşmalı kombi zorunluluğu geliyor

Avrupa Birliği ülkelerinde yürürlüğe giren enerji yönetmeliğinin Türkiye'de uygulanması planlanıyor. Yeni yönetmelik ile tüm kombilere yoğuşmalı teknoloji zorunluluğu geliyor.

Yoğuşmalı kombi zorunluluğu geliyor Tam Boyutta Gör

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yeni yürürlüğe giren "Enerjiyle İlgili Ürünler (Energy Related Products-ERP)" yönetmeliğinin, Türkiye'de de uygulanması için hazırlıklara başlandı.

Yürürlüğe girmesi planlanan yeni yönetmelikle enerji ile ilgili tüm ürünler için ekolojik gereksinimleri karşılaması, tasarruf sağlaması ve zararlı emisyonların azaltılması hedefleniyor.

Tüm yeni kombilere yoğuşmalı teknoloji zorunluluğu

Yönetmeliğe göre ülke içinde üretilen veya ithal edilen 400 kilovata kadar ısıtma kapasiteli kombi ve kazanların yoğuşmalı teknolojiye sahip olması zorunlu olacak.

Türkiye'de ortalama yıllık bir milyon kombi alım-satımı yapılıyor ve pazarın yüzde 35'i yoğuşmasız kombilerden oluşuyor. Nisandan itibaren pazarın kalan yüzde 65'lik kısmının da yoğuşmalı cihazlara dönmesi bekleniyor.

Verimli kombiler ile çevreye daha az zarar verilecek, doğalgaz tüketimi azaltılacak. Bu sayede hem doğaya hem de ülke ekonomisine katkı sağlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12056 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kombi, doğalgaz ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim