Anlık Bildirim

Apple, artırılmış gerçekliğin kaydedilebilir ve özelleştirilebilir olması için çalışıyor

Teknoloji devi Apple, artırılmış gerçekliğin uygulamalarını daha iyi hale getirmek için çalışmalar yürütüyor. Kullanıcılar, istedikleri nesneleri bulanıklaştırabilecek ya da çıkarabilecekler.

Apple, artırılmış gerçekliğin kaydedilebilir ve özelleştirilebilir olması için çalışıyor Tam Boyutta Gör

Apple, yaptığı iki farklı patent başvurusu ile kullanıcıların otomatik olarak oluşturulan ekstralarla birlikte artırılmış gerçeklik deneyimlerini kaydedebilmesini, düzenlemesini ve daha sonra görüntüleyebilmesini amaçlıyor.  

Artırılmış gerçekliğin kaydıyla alakalı patent başvuruları

Apple'ın başvuru yaptığı Bilgisayar Tarafından Oluşturulan Gerçeklik Kaydedici başlıklı patentin açıklamasında: "Söz konusu teknoloji, en azından kısmen bir kullanıcı tercihine veya tespit edilen bir olaya dayanarak, bir ilgi alanı veya içeriğin kaydedilmesiyle ilgilenilen bir nesneyi tanımlar. En azından kısmen, belirlenen ilgi alanına veya odak nesneye dayalı olarak söz konusu teknoloji, içerik kaydının değiştirilmiş bir versiyonunu üretir." ifadelerine yer veriliyor.

Apple, artırılmış gerçekliğin kaydedilebilir ve özelleştirilebilir olması için çalışıyor Tam Boyutta Gör

Esas olarak patent, sanal nesneleri veya bilgileri gerçeklikle başarılı bir şekilde karıştırmak ve daha sonra oynatmak için kaydetmekle ilgili. Verilen örnekler incelendiğinde mevcut teknoloji, bir spor karşılaşmasında kullanıcı, özellikle bir oyuncuyu takip etmek istediğinde ortaya çıkıyor. Diğer oyuncular ne yaparsa yapsın, sistem seçilen oyuncunun ne yaptığını yakalayabilecek ve gerçekleştirdiği eylemleri açıklayan bir üst bilgi oluşturacak.

Apple, artırılmış gerçekliğin kaydedilebilir ve özelleştirilebilir olması için çalışıyor Tam Boyutta Gör

Artırılmış gerçeklik kaydıyla ilgili yeni ortaya çıkan ikinci patent başvurusu ise bir cihazın görüş alanı içindeki bir içerik kaydının analiz edilmesi ile alakalı. Görüş alanı içerisinde kullanıcı tarafından seçilen bir nesne, bulanıklaştırılabilecek veya görüntüden çıkarılabilecek. Cihaz, hem nesnenin çıkarıldığı veya bulanıklaştırıldığı hem de orijinal görüntüleri kayıt edebilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim