Anlık Bildirim

Apple, yeni bir parmak izi algılama teknolojisi üzerinde çalışıyor

Teknoloji devi, parmak izi sensörlerinin daha hızlı ve doğru çalışabilmesi için yeni bir teknolojinin patentini aldı. Patente göre cihazlarda, eksen dışı açısal ışık teknolojisine yer veriliyor.

Apple, yeni bir parmak izi algılama teknolojisi üzerinde çalışıyor Tam Boyutta Gör

Apple, eksen dışı açısal ışığa dayalı gelişmiş bir ekran altı parmak izi algılama teknolojisi üzerine çalışmalar yürütüyor. Daha hızlı ve doğru çalışan bir parmak izi sensörü için çalışmalar yürüten teknoloji devi, aldığı bir patentle parmak izini okumak ve analiz etmek için ultrasonik titreşimler yerine ışığı kullanan optik parmak izi algılamaya odaklanıyor.

Eksen dışı açısal ışık kullanılıyor

Optik parmak izi tarayıcılarla ilgili temel sorun, düşük ışık girişi nedeniyle parmak izi görüntüsünün düşük kontrasta sahip olması, parmak izini okumayı zorlaştırıyor ve bir kullanıcıyı doğrulamak için gereken süreyi artırıyor. Apple, bu sorunu çözmek için eksen dışı açısal ışığın, ekran ve sensör arasındaki açıya bağlı filtreleme seçenekleri aracılığıyla yakalandığı bir sistemi içeren yeni bir teknolojinin patentini aldı.

Patent açıklamasında: “Belirli nesneler için, eğik ışık, görüntüleme düzlemine normal olan ışıktan daha güçlü görüntüleme sinyalleri oluşturur. Örneğin, ekran altı parmak izi algılama cihazı gibi çok yönlü aydınlatmaya sahip bir parmak izi algılama sistemi / cihazı, görüntü kontrastını geliştirmek için daha güçlü sinyalleri yakalamak için eğik açısal filtreler kullanabilir." ifadeleri yer alıyor.

Apple, yeni bir parmak izi algılama teknolojisi üzerinde çalışıyor Tam Boyutta Gör

Patente göre cihaz ekranının piksellerinden yayılan ışıklar, ekrana yerleştirilen parmağı aydınlatıyor. Parmaktan yansıyan ışık geri dönüyor ve eksen dışı açısal ışık kullanılarak ekranın altındaki bir sensör tarafından algılanıyor. Bu sayede parmak daha iyi aydınlatılıyor ve yalnızca ekrana temas eden kısım değil daha parmağın daha geniş bir alanından veri elde ediliyor.

Apple'ın bu teknolojiyi ne zaman cihazlarında kullanacağı henüz belli değil ancak Ocak ayında çıkan bazı söylentiler bu yıl tanıtılacak iPhone'larda ekran içi Touch ID'ye yer verileceğini gösteriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim