Anlık Bildirim

Bakteriler tıpkı ''Iron Man'' gibi zırh kazanabilir

Bilim insanları Geobacter sulfurreducens adlı bakteri formunun zararlı kobalt maruziyetine karşı savunma mekanizmalarını inceledi. Bakterilerin aynı ''Iron Man'' gibi zırh kazandığı gözlendi.

Bakteriler tıpkı ''Iron Man'' gibi zırh kazanabilir Tam Boyutta Gör

insanlarını her daim şaşırtmaya devam ediyor. Şimdi ise bilim insanları Geobacter sulfurreducensadlı bakteri formunun zararlı kobalt maruziyetine karşı savunma mekanizmalarını inceledi.

Geobacter türü bakteriler oldukça farklı skalada ve endüstride kullanılmak üzere üzerinde çalışılan bakteri türlerinden birini oluşturuyor. Çamurdan ve nemden elektrik üretme çalışmalarında, iletken nano liflerin yapımında, mikrobiyal yakıtların üretiminde kullanılabilmekle birlikte birçok farklı alanda da umut vadediyor.

Bakteriler

Bakteriler tıpkı ''Iron Man'' gibi zırh kazanabilir Tam Boyutta Gör

Şimdi ise Michigan State University araştırmacıları söz edilen bakterinin yeni özelliğini keşfetti. Geobacter sulfurreducens türünün bakteriler başta olmak üzere çeşitli organizmalara toksik olan kobaltı memranlarına ( zarlarına ) sararak toksik maruziyetten korunduğu tespit edildi.

Bilim insanları bakterileri ''Iron Man'' olarak adlandırılan karaktere benzetmekle birlikte bakterilerin kobalt moleküllerini aynı bir kalkan gibi kuşandığı belirtiliyor.

Bilim insanları bakterilerin bu özelliğinin gelecekte batarya teknolojisinde ve pillerin geri dönüşümünde yararlı olabileceğini düşünüyor.

Yeni araştırma Frontiers in Microbiology adlı dergide yayımlandı.

[galeri=6357

Kaynakça https://msutoday.msu.edu/news/2021/iron-man-bacteria-could-help-protect-the-environment https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fmicb.2020.600463/full Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim