Anlık Bildirim

Boston Dynamics'in ünlü robotu Atlas, açık havada egzersiz yapmaya çıktı

Boston Dynamics'in ünlü insansı robotu Atlas, açık havada egzersiz yapmaya çıktı. Rahatça koşu yapıp önündeki engelleri zıplayarak geçebilen robot, yine "Skynet" düşüncelerini akıllara getiriyor.
Robotik dünyasının parlayan yıldızı Boston Dynamics, yepyeni bir videoyla yine sahnelere geri döndü. YouTube kanalına sıklıkla yüklenen videolarıyla her seferinde kısa sürede tüm dünyada gündem haline gelmeyi başaran şirket, bu sefer de ünlü insansı robotu Atlas'ı açık havada egzersiz yapmaya çıkardı.

Boston Dynamics'in bugün yayınladığı bu yeni videoda Atlas'ın farklı arazi koşullarında koşu yaptığını görüyoruz. Önüne çıkan hiçbir zorluğa aldırış etmeden çok rahat bir şekilde egzersizine devam edebilen Atlas, önceki videolardan da bildiğimiz zıplama yeteneğini de yine çok güzel bir şekilde bu videoda da sergiliyor.


Boston Dynamics, bu Atlas videosu haricinde ayrıca bir diğer ünlü robotu olan SpotMini'yle ilgili de ilginç bir video daha yayınladı. Geçtiğimiz aylarda kapı açma yetenekleriyle tüm dünyada gündem haline gelen SpotMini, bu videoda ise Boston Dynamics ofisini tamamiyle otonom bir şekilde kendi başına turluyor.


Boston Dynamics ekibi, videoyu hazırlamadan önce SpotMini'yi manuel olarak ofiste gezdirmeye çıkarmış. Bu sırada önde, arkada ve yan taraflarında yer alan kameralarıyla ofisin görsel bir haritasını çıkaran robot, elde ettiği bu verilerle sonrasında ofiste herhangi bir engele takılmadan rahatça yürüyüşe çıkabilmiş.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7036 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Boston Dynamics, atlas ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim