Anlık Bildirim

Eli Lilly firmasının geliştirdiği kombine antikor tedavisi koronavirüse karşı etkili olabilir

Eli Lilly and Co adı verilen ilaç şirketinin açıklamalarına göre firmanın geliştirdiği kombine antikor tedavisi kovid-19’a bağlı hastaneye yatışları ve mortaliteyi ( ölüm ) %87 oranında azaltıyor.

Eli Lilly firmasının geliştirdiği kombine antikor tedavisi koronavirüse karşı etkili olabilir Tam Boyutta Gör

Reuters haber ajansının yeni verilerine ve Eli Lilly and Company adı verilen ilaç şirketinin açıklamalarına göre firmanın geliştirdiği kombine antikor tedavisi kovid-19’a bağlı hastaneye yatışları ve mortaliteyi ( ölüm ) %87 oranında azaltıyor.

Yeni çalışma 750 kişiyi aşkın denekte yürütülmekle birlikte bamlanivimab ile etesevimab adlı iki kombine antikor tedavisinin yüksek riskli kovid hastalarında hastaneye yatışı ve mortaliteyi önemli ölçüde azalttığı öne sürülüyor. Ocak ayında yapıla çalışmalarda da söz edilen antikorların hastaneye yatışı %70 oranında azalttığı öne sürülmüştü.

Eli Lilly

Eli Lilly firmasının geliştirdiği kombine antikor tedavisi koronavirüse karşı etkili olabilir Tam Boyutta Gör

Kombine antikor tedavisi Amerika Birleşik Devletleri’nde Şubat ayında kullanılmaya başlanmış, Avrupa Birliği ise Mart ayında söz edilen antikorlarıın kullanımı için yeşil ışık yakmıştı. Sadece Amerika Birleşik Devletleri ise Şubat ayında en az 100.000 doz kombine tedavi almak için anlaşmada bulunmuştu.

Bahsi geçen kombine tedavinin yeni kovid suşlarına ve varyantlarına karşı da etkili olacağı öne sürülüyor.

Firma yetkilisi ise Lilly’nin, önümüzdeki aylarda 1.000.000 doz kombine antikor dozu üretebileceğini ve dünyayın 4 bir yanındaki hükümetlerle doz tedariği için iletişimde olduğunu belirtti.

Yeni araştırma Reuters adlı gazetede yayımlandı.

Kaynakça https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-lilly/eli-lillys-combo-therapy-for-covid-19-cuts-serious-illness-and-death-in-large-study-idUSKBN2B21C0?utm_source=aposto https://www.lilly.com/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim