Anlık Bildirim

Elon Musk, yapay zeka uzmanlarına yılda 1 milyon dolar ödüyor

Elon Musk'ın 2015 yılında kurduğu kar amacı gütmeyen yapay zeka şirketi OpenAI'ın çalışanlarına ödediği ücret ortaya çıktı. Şirketin lider ismi yılda 1.9 milyon dolar kazanıyor.
İnsanlığın kendisine zarar vermeyen yapay zekalar geliştirmesi için geçtiğimiz yıllarda OpenAI isimli kar amacı gütmeyen araştırma şirketini kuran Elon Musk, çalıştırdığı yapay zeka uzmanlarına yıllık milyon dolarlar ödüyor. New York Times'dan gazeteci Cade Metz, Silikon Vadisi'nin dünyanın en iyi yapay zeka uzmanlarına ödediği ücretleri ortaya çıkardı.

OpenAI tarafından doldurulan vergi beyannamelerine ulaşan Metz, şirketin lider geliştiricisi Ilya Sutskever'in 2016 yılı içerisinde tam 1.9 milyon dolarlık ödeme aldığını söylüyor. OpenAI'ın bir diğer önemli ismi Ian Goodfellow da 2016'nın Mart ayında işe girmiş olmasına rağmen toplamda 800 bin dolar ücret almış. Şirketin robotik uzmanı Pieter Abbell ise Haziran ayında çalışmaya başlamış ve 425 bin dolar ödeme almış.  

Dev şirketler yapay zeka uzmanı arıyor


Elon Musk'ın OpenAI'daki çalışanlarına ödediği yüksek ücretler aynı zamanda yapay zeka alanında çok fazla uzman ismin olmamasından da kaynaklanıyor. Örneğin Çinli teknoloji devi Tencent, geçtiğimiz aylarda yayınlanan bir raporda, dünyada sadece 300 bin yapay zeka araştırmacısı olduğunu buna karşın sektörün milyonlarca uzmana ihtiyaç duyduğunu söylemişti.
elon musk openai maaş
 
Yapay zeka alanında bir diğer önemli şirket olan Google'a ait DeepMind da yine OpenAI gibi çalışanlarına epey yüksek ücretler ödüyor. Londra merkezli şirket, 2016 yılında 400 çalışanına toplamda 138 milyon dolar ödeme yapmış. Bu, her bir çalışan için ortalama 345 bin dolar gibi bir ücret anlamına geliyor.

Tabi Facebook, Apple, Microsoft gibi dünyanın diğer teknoloji devlerinde de durum pek farklı değil. New York Times'da yer alan bilgilere göre yapay zeka alanındaki uzman kıtlığı nedeniyle bu dev şirketler, araştırmacıları kendi firmalarına çekebilmek için birbirleriyle yarışa girmiş durumdalar. Bakalım bu yapay zeka yarışını kim önde götürecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim