Anlık Bildirim

IBM, Think 2018 etkinliğinde yapay zeka programı Watson'ı resmi olarak başlattı

IBM tarafından her yıl düzenlenen Think etkinliği geçtiğimiz Pazartesi günü başladı. Yeni teknolojilerini tanıtan IBM, yapay zeka programı Watson'ı resmen başlattığını duyurdu.
IBM, her yıl düzenlediği Think etkinliğinde bu sene de yeni teknolojilerinin tanıtımını yapıyor. Teknoloji devi, uzun süredir geliştirilen yapay zeka programı Watson'ı resmi olarak başlattığını duyurdu. Adını IBM'in kurucusu Thomas J. Watson'dan alan sanal asistanın önümüzdeki yıllarda bir çok sektöre entegre edilmiş olarak görebiliriz.
IBM'in, ürünlerini sesle çalışan bir asistan üzerine inşa etmek isteyen şirketlere yönelik olarak geliştirdiği sesli asistan Watson, kendisine yöneltilen sorulara cevap vermek için tasarlanmış bir yapay zeka programı. Watson'u, Siri, Google Asistan ve Alexa gibi sistemlerden ayıran en temel özellik olarak da bu gösterilebilir. Yani işletme sahipleri Watson'u kendi sektörlerinin ihtiyaçlarına yönelik olarak kullanabilecekler.

Watson yarışma programından 1 milyon dolar kazanmıştı

Yapay zeka programı Watson, televizyonda yayınlanan Riziko! adlı bir yarışma programında test edilmiş ve Riziko!'nun en çok para kazananları Brad Rutter ve Ken Jennings'i geçmişti. Brad Rutter ve Ken Jennings yarışmadan toplam 500 bin dolar kazanırken, IBM'in yapay zeka programı Watson ise 1 milyon dolar kazanmıştı.
Sonuç olarak IBM, yapay zeka programı Watson'u, ortak şirketlerin cihazlarına entegre etmenin getireceği zorlukların farkında olsa da, bu gelişme ile önemli rakiplerini geride bırakacağa benziyor. Watson'un teknoloji sektörüne neler katacağına önümüzdeki günlerde hep beraber şahit olacağız.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim