Anlık Bildirim
 
IBM’in geliştirdiği IBM Q kuantum bilgisayarı kulllanılarak yapılan son deney kuantum bilgisayarların potansiyelini bir kere daha ortaya koydu. Yapılan çalışmada şu ana kadarki en büyük molekül modellendi ki bu çeşitli alanlardaki çalışmaların hız kazanması demek.

Kuantum bilgisayarlar sayesinde kompleks işlemler geleneksel bilgisayarlara kıyasla bir hayli kısa sürede tamamlanabiliyor. Bu da özellikle sağlık alanındaki araştırmaların daha çabuk tamamlanmasını olanaklı hale getirebilir. Son çalışma da bunun bir kanıtı zira Berilyum Hidrit (BeH2) molekülü IBM’in 7 qubit'lik çip içeren çözümü üzerinde modellenmesiyle normalde doğru molekülün bulunması için harcanan zaman önemli ölçüde kısalmış oldu.

Şimdiye kadarki en büyük molekül

Hali hazırda gerekli molekülün tespitinin ardından bu bileşiğin atomlarının elektronlarının birbirleriyle olan etkileşimini ve olası sorunları tespit etmek için meşakkatli bir araştırma yapılması gerekiyor. Buna karşın IBM Q ile yapılan deneyde elektronların etkileşimlerinin gözlemlenmesinin yanı sıra atomların doğru açılarda yerleşimi de simüle edilerek molekülün en verimli olduğu yapı bulunabildi.
IBM’in kuantum bilgisayarı ile ilaç geliştirme süreci kısalabilir
 
Üstelik aktarılanlara göre bu teknikle günümüzde mobilitenin hayatımızın önemli bir parçası haline gelmesiyle çoğu kullanıcı için sorun haline gelen batarya konusunda da bizleri mutlu edecek gelişmeler yaşanabilir.

Ek olarak şu an IBM 16 qubit’lik bir çipi barındıran kuantum bilgisayarını ücretsiz bir bulut hizmeti olarak kullanıma sunmuş durumda. Teorik olarak bu bilgisayarda daha olumlu sonuçlar elde edilebilir ancak kesin konuşmak için testlerin oraya da taşınması gerekli.

Son olarak anlaşılan o ki bu konuda ilerleyen günlerde hayatımızın her alanını etkileyecek gelişmelerin yaşanması oldukça muhtemel. Yeni çalışmanın yaygın kullanıma ne zaman geçeceği ise henüz bilinmiyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim