Anlık Bildirim

İnşaat işlerinde çalışabilecek insansı robot

Japonya'daki en büyük Ar-Ge merkezi olan AIST(Ulusal Gelişmiş Endüstriyel Bilim ve Teknoloji Enstitüsü) inşaat işlerinde kullanılabilecek bir robot geliştirdi.
Robotların ve yapay zekanın iş dünyasında giderek daha fazla yer alması ve farklı sektörlerde çalışan insanları işsiz bırakması beklenen bir gerçek. Bugüne kadar hamburger ustalarının, kuryelerin ve garsonların yerini alabilecek robotları gördük. Japonya'nın en büyük Ar-Ge merkezi olan AIST(Ulusal Gelişmiş Endüstriyel Bilim ve Teknoloji Enstitüsü) tarafından geliştirilen HRP-5P isimli robot ise inşaat işçilerinin görevlerini yerine getirebilir. Robotun yetenekleri şu an için sınırlı olsa da yüksek el becerisi heyecan verici.

Duvar kurulumunu tamamladı 

Etrafındaki nesnelerin boyutlarını hesaplayabilen ve inşaat işinde kullanılacak nesneleri tanıyabilen HRP-5P, Japonya'daki yaşlanan nüfusa ve azalan iş gücüne tepki olarak inşaat işlerinde kullanılması için tasarlandı. Görünüş itibariyla Boston Dynamics'in insansı robotu Atlas'a bir hayli benzeyen HRP-5P'nin teknik özellikle açıklanmasa da yetenekleri bir video ile sergilendi. Robot videoda, bir alçıpan parçasını alıp uygun destek noktalarından vidalayarak alçıpan duvarın kurulumunu gerçekleştiriyor.
Henüz prototip aşamasında olan HRP-5P'nin adımları biraz yavaş görünse de HRP-5P bir inşaat işçisinin aksine 24 saat aralıksız olarak çalışma kabiliyetine sahip. Daha önce gördüğümüz marangoz robotlar ve tuğla üreten robotlar da gösteriyor ki inşaat işi de ilerleyen yıllarda robotların faaliyet göstereceği alanlardan biri olacak. 
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7437 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
robot, insansı robot ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim