Anlık Bildirim

İnsan taşıyan drone kullanıma hazır

Oyunlar ve filmlerdeki Jetpack'ler her zaman ilgi çekici olmuştur. Bundan esinlenen Flyt Aerospace firması insan taşıyabilen drone'larını yakında kullanıma sunabilir.

İnsan taşıyan drone kullanıma hazır Tam Boyutta Gör

Hayatımızda hızlı bir şekilde yer edinmeye başlayan drone’ların daha önce posta dağıtımı, kargo teslimatı gibi amaçlar için kullanıldığına şahit olmuştuk. Şu günlerde ise Flyt Aerospace isimli firma bugüne kadar sadece küçük kutular taşıyan drone’ları tamamen farklı bir amaç için kullanmak isttiyor: İnsan taşımacılığı

Aslında birden fazla drone’un bir araya gelerek oluşturduğu 16 pervaneye sahip sistem, lityum pillerinden güç alıyor ve kendisiyle yolculuk yapmak isteyen kişinin binmesiyle toplam ağırlık 160 kiloya varıyor. Şu an için kullanıcıyla beraber sadece 10 dakikalık ve 2-3 metre yükseklikte uçuş yapabilen sistem başarılı olursa seyahat güzergahlarını ve araç trafiğini tamamen değiştirebilir.

Uçurma mekanizmasını daha kullanışlı hale getirmeye çalışan Flyt Aerospace, kullanıcıların oturacağı bölüm üzerinde de yine kullanıcı görüşlerine dayanan değişiklikler yapmayı planlıyor. Ayrıca şirket sistemi tam anlamıyla işler hale getirebilirse bu dev drone’u güneş enerjisiyle çalışır hale getirme niyetinde.

Aşağıda yer alan videoda Flyt Aerospace’in deneme çalışmalarını inceleyebilirsiniz 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17209 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
drone, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim