Anlık Bildirim

İnsanlardan kaçan asosyal robot

Bilim kurgu filmlerinde genellikle robotlardan korkan insanlar görürüz. Peki ya insanlardan korkan robotların üretilmesi mümkün mü? ShyBot bize bu sorunun cevabını veriyor.

İnsanlardan kaçan asosyal robot Tam Boyutta Gör
 

Robot teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte pek çok şirket ilerde insanların yerini alması planlanan robotların ilk örneklerini geliştirmeye başlamış durumda. Fiziki özellikleri itibariyle insansı olarak nitelendirebileceğimiz bu robotların bazıları hem ekip çalışmasına uygun oluşu ile hem de insanlarla olan iletişimlerindeki sıcakkanlı görünümleriyle SoftBank’ın robotu Pepper gibi işbaşı yaptı bile. İtalyan sanatçı Norma Jeane’nin, DeserX 2017 sanat sergisi için geliştirdiği robot ise benzerlerinden tamamen ayrılıyor.

Norma Jeane’nin San Francisco İtalyan Kültür Enstitüsü ile birlikte tasarladığı ShyBot isimli robot Jeane’nin açıklamasına göre insan perspektifinden kaçmak için tasarlanmış bir algoritmaya sahip. Böylece insan yaşamına ait herhangi bir ipucu gördüğünde bulunduğu bölgeden hızla uzaklaşan altı tekerlekli ShyBot, 27 Şubat-4 Mart tarihleri arasında Coachella Vadisi’nde olabildiğince gözlerden uzak bir şekilde hareket etmeye çalıştı. İnsanlardan kaçma misyonuna son derece sadık olan ShyBoy, kendisi görüntülemek için gökyüzünde bulunan drone’ları fark ettiğinde de kaçmayı sürdürdü.

Güneş enerjisiyle çalışan ShyBot’u takip etmek için GPS sistemini kullanan geliştiriciler, ShyBot’u merak edenlerin de onun yolculuğuna tanıklık edebilmesi için bir web sitesi oluşturdu. ShyBot’un insandan kaçmak için çöldeki ilerleyişini buradan  inceleyebilirsiniz.

Her ne kadar objektiflere gülümseyen bir robot olmayıp kameralardan kaçmaya çalışsa da ShyBot’un görüntüleri aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:

[vimeo=https://vimeo.com/205976218] Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3847 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
robot teknolojileri, robot ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim