Anlık Bildirim

İnsanlığın sonunu getirmek isteyen robot Sophia Türkiye’ye geliyor

Dünyanın vatandaşlık verilen ilk robotu Sophia, Türkiye'ye geliyor. Diğer robotlara göre daha gelişmiş özelliklere sahip olan Sophia bir röportajında insanlığı yok etmek istediğini söylemişti.

İnsanlığın sonunu getirmek isteyen robot Sophia Türkiye’ye geliyor Tam Boyutta Gör

Hong Kong merkezli insansı robotlar üreten Hanson Robotics tarafından geliştirilen ve dünyanın en gelişmiş robotu olarak gösterilen Sophia, Türkiye’ye geliyor. Sophia, 19 Nisan’da Marketing Meetup 2018 etkinliğine konuk olacak.

Hanson Robotics ve Las Vegas Üniversitesi tarafından geliştirilen Sophia, Suudi Arabistan’da vatandaşlık elde etti. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda da Komite Üyesi olarak gösteriliyor.

Sophia insanların seslerini ve fiziksel hareketlerini algılayıp insanlarla iletişime geçebiliyor. Jest ve mimikleriyle karşısındaki kişiye kendi duygularını yansıtabiliyor. Mutlu, öfkeli, üzgün gibi pek çok yüz ifadesini başarılı bir şekilde aktarabilen Sophia, yaklaşık 60 farklı yüz ifadesini yansıtabiliyor. İnsanlarla yeni diyaloglar kurdukça zekası gelişiyor. Merak ettiği şeyleri sorabiliyor. Bir röportajda kendisine sorulan "İnsanlığı yok etmek istiyor musun?" sorusuna Sophia cevap olarak şakayla karışık olarak tüm insanlığı yok edeceğini söylemişti.


Devlet Bahçeli, Sophia’ya tepkili

Suudi Arabistan’ın vatandaşlık vermesine tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Suudi Arabistan bir Hollywood yıldızı ve moda ikonuna benzetilerek tasarlanan robota dünyada ilk kez vatandaşlık vermekle ne yapmak, nereye varmak istemektedir?” dedi.

Sophia bedenine kavuştu

Önceleri sadece kafası ve yavaş hareket elleri bulunan Sophia’nın artık bir bedeni var. Sophia, dilediği yere adım atarak yürüyebiliyor, insanlarla fiziksel temasa girebiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13057 kez okundu.
59 kişi, toplam 61 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
robot teknolojileri, robot ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim