Anlık Bildirim

Kapsaisin güneş pillerinin verimliliğini artırabilir

Bilim insanları triiyodür ( MAPbI3 ) öncülü olan metilamonyuma kilogram başına %0,1 oranında kapsaisin ekledi. Çalışmalar sonucunda verimliliğin %19.1 ila 21.88 oranında arttığı tespit edildi.

Kapsaisin güneş pillerinin verimliliğini artırabilir Tam Boyutta Gör

Acı biberler her ne kadar yemeklerimize tat verse de biberlerin içerdiğ maddeler üzerinde çalışmalar devam ediyor. Şimdi ise acı biberlerde bulunan kapsaisin adlı maddenin perovskite adlı kalsiyım titanyum oksit mineraliyle birlikte güneş pillerinin verimliliğini artırabileceği tespit edildi.

Perovskite adlı madde kısa bir süre önce güneş pillerinin yapımında kullanılmış ve 2009 yılında güneş pillerinin verimliğini %4 oranında artıran bu madde günümüzde pillerin verimliliğini %20 oranında artırmıştı. Şimdi ise bilim insanları kapsaisin ile pillerin verimliliğinin artırılabileceğini öne sürüyor.

Kapsaisin

Kapsaisin güneş pillerinin verimliliğini artırabilir

Bilim insanları triiyodür ( MAPbI3 ) öncülü olan metilamonyuma kilogram başına %0,1 oranında kapsaisin ekledi. Yapılan çalışmalar sonucunda verimliliğin %19.1 ila 21.88 oranında arttığı tespit edilmekle birlikte kapsaisinin pervoskit yüzeylerdeki defektleri azaltarak şarj yükünü artırabildiği tespit edildi.

Bütün bunlara ek olarak kapsaisinin güneş pillerinde kullanılması için daha birçok çalışma ve araştırma gerekiyor.

Yeni araştırma Joule adlı dergide yayımlandı.

Kaynakça https://www.cell.com/about https://www.scimex.org/newsfeed/spice-up-your-solar-panels-by-adding-a-touch-of-chili Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim