Anlık Bildirim

Sayı kaçırmayan bilardo ıstakası geliştirildi

Youtube içerik üreticilerinden Shane Whiton, tüm parametreleri hesaba katarak atış yapan ve asla ıskalamayan bir bilardo ıstakası geliştirdi.

Sayı kaçırmayan bilardo ıstakası geliştirildi Tam Boyutta Gör

Bilardo oyununda profesyonel düzeyde ustalaşmak yıllar, yüzlerce ve hatta binlerce saat pratik gerektirir. Stuff Made Here YouTube kanalından Shane Whiton adında bir meraklı, bunun çok uzun ve sıkıcı olduğuna karar verdi ve bir koçla çalışmak yerine, asla kaçırmayan robotik bir ıstaka geliştirdi.

Tüm parametreleri hesaplıyor

Cihaz, topun dönüşünü, ağırlığını ve deliğe doğru vuruş için gerekli diğer tüm olasılıkları hesaba katarak vuruşu gerçek zamanlı olarak hesaplayabiliyor. Istaka, hassas nişan alma için bir servo bağlantısının ve topa vuran pnömatik bir sürücünün etrafına inşa edilmiş. Arduino kartı sayesinde de gerekli tüm parametreleri hesaplayabilmekte.

Ayrıca ıstaka, topun konumunu belirleyebildiği gibi, diğer topların yörüngesini de tahmin edebiliyor. Sistemin nasıl çalıştığını yukarıdaki videoda geniş bir şekilde görebilirsiniz. Projenin mücidi Shane Whiton'un ise cihazıyla ilgili açıklaması şu şekilde: "Düşündüğümden daha zor oldu. Bu projenin tüm zorluklarının üstesinden gelmek uzun zamanımı aldı, ancak sonunda bir araya geldiğinde, buna değdi."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim