Anlık Bildirim

Sputnik V koronavirüs aşısı Türkiye'de üretilecek

Türkiye ile Rusya arasında Sputnik V koronavirüs aşısı için anlaşma tamamlandı. Anlaşmaya göre aşının üretimi Türkiye'de de yapılacak. Üretim için gerekli teknoloji transfer süreci ise başladı.

Sputnik V koronavirüs aşısı Türkiye'de üretilecek

Rusya'nın geliştirdiği Sputnik V aşısının Türkiye'de üretilmesine yönelik Türk bir ilaç şirketi ile anlaşma imzalandı. Üretim için gerekli teknolojinin transfer süreci başladı.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), Sputnik V aşısının Türkiye'de üretilmesi için önde gelen bir Türk ilaç şirketi ile anlaşma imzaladı. Üretim için gerekli teknolojinin transferi ise başladı. Şirket ile işbirliği, RDIF'in Sputnik V aşısının dış pazarlara tanıtılması görevi çerçevesinde yürütülüyor.

Hem iç hem de dış pazar

Sputnik V koronavirüs aşısı Türkiye'de üretilecek

Anlaşma ile yılda milyonlarca doz aşı üretim hacmi potansiyeli mevcut olmakla birlikte gelecekte bu üretimin artırabileceği belirtiliyor. Aşının hem Türkiye iç pazarına hem de diğer ülkelere sevkiyat için üretilmesi hedefleniyor.

İyi araştırılmış ve teyit edilmiş insan adenovirüsü vektörü temelli bir aşı olan Sputnik V, Rusya'nın yanı sıra Belarus, Arjantin, Birleşik Arap Emirlikleri, Macaristan, Sırbistan, Bolivya, Cezayir, Filistin, Venezüella, Paraguay ve Türkmenistan'da tescil edildi. Aşının Avrupa Birliği tarafından tescil edilmesine yönelik süreç başlatıldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10804 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim, bilimsel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim