Anlık Bildirim

Dell ve EMC yeni bir isimlendirme altında toplanıyor

VMWare şirketini de bünyesine barındıran, bulut depolama ve sanallaştırma konusunda dünya lideri firmalardan EMC, geçen yıl rekor fiyatla Dell tarafından satın alınmıştı.

Geçtiğimiz yıl teknoloji dünyasının en büyük satın alımına imza atan ve EMC firmasını bünyesine katan Dell, isimlendirme konusunda da değişiklik yapıyor. Şimdiye kadar Dell EMC olarak anılan firma artık Dell Technologies oluyor.

EMC, bulut depolama ve sanallaştırma konusunda dünya lideri firmalardan birisi. Dell, özellikle bu sektörün büyüme potansiyelini dikkate alarak EMC firmasına teklif götürdü. Yeni satın alım hamlesi için Silver Lake ve J.P. Morgan ile birlikte çalışan Dell, EMC hissedarlarına hisse senedi başına 33.15$ ödeyecek. Böylece toplamda 67 milyar dolar civarında bir değere ulaşılacak.

EMC'nin bu kadar büyük bir değere sahip olmasında özellikle VMWare şirketindeki yüzde 80 hissesinin etkili olduğu belirtiliyor. Dell; EMC ve VMWare ile birlikte büyük bilişim şirketleri pazarında  ve KOBİ pazarında varlığını daha da artıracak. EMC tamamen Dell'in bünyesine katılırken, VMWare ise ayrı bir şirket olarak borsada işlem görmeye devam edecek.

Dell ve EMC birleşmesi ile dünyanın en büyük entegre teknoloji şirketinin ortaya çıkacağı belirtiliyor. Bu teknoloji şirketi 2 trilyon dolar büyüklüğündeki bilgi teknolojileri pazarında da liderlik koltuğuna oturacak. Halen Michael Dell’in liderliğini yaptığı Dell Technologies için henüz kimin patron olacağı açıklanmadı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim