Anlık Bildirim

Rus bilgisayar korsanları ABD'deki elektrik santrallerine sızdı

ABD'li yetkililere göre, Rus bilgisayar korsanları birçok ABD'li elektrik tedarikçisinin sistemine sızdı. Rus hackerlar daha önce de başkanlık seçimlerine müdahale etmekle suçlanmıştı.
The Wall Street Journal'in ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre, Rus hackerlar, birçok ABD'li elektrik tedarikçisinin kontrol odasına uzaktan erişim sağladı. Öyle ki sistemleri kilitleme ve elektrikleri kesme gibi kontrollere ulaştılar. ABD'li yetkililer, bilgisayar korsanlarının devlet destekli olduğunu iddia ediyor.  
Elektrik tedarikçilerinin merkezi bilgisayarları doğrudan internete bağlı olmasa da Rus hackerlar başarılı oldu. Saldırı, önce yardımcı hizmetler sağlayan daha küçük firmaları hedef alarak başladı. 11 Eylül saldırıları sonrasında kurulan ABD İç Güvenlik Bakanlığı'na göre, tehdit hala sürüyor.
Peki elektrik santrallerini kontrol eden bilgisayarlar nasıl ele geçirildi? Bilgisayar korsanları önce şirketin üst düzey çalışanlarına iyi hazırlanmış bir e-posta gönderdi. E-postada yer alan linkler, tanıdık siteler gibi görünse de hackerların kontrolündeydi. Bilgisayar korsanları sisteme bir kez girdikten sonra, eletrik sistemlerinin nasıl çalıştığını öğrenmek için detaylı bir araştırma yaptı. İç Güvenlik Bakanlığı sızmayı fark edince elektrik tedarikçilerini uyardı.
Hükümet yetkilileri, henüz hacklendiğinin farkında olmayabilecek firmalar için farkındalık oluşturmak istiyor. 2015 ve 2016 yıllarında Ukrayna'ya yönelik de benzer siber saldırılar yapılmış ve ülkenin bir bölümünün elektriği kesilmişti. Saldırılardan Rusya yanlısı bazı hack grupları sorumlu tutulmuştu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim