Anlık Bildirim

Teknosa, Preo ürünleri ile Avrupa pazarına açılacak

Ülkemizde perakende sektörünün önemli temsilcilerinden Teknosa, düzenlediği basın toplantısı ile 2017 yılı finansal sonuçlarını ve 2018 yılı hedeflerini açıkladı.
Teknosa, 2017 yılı finansal sonuçlarını ve 2018 yılı hedeflerini basın toplantısı ile açıkladı. Teknosa 2017 yılında 3,4 milyar TL ciro elde ederek, mağazalarda yüzde 17, teknosa.com’da ise yüzde 30 seviyesinde büyüme ile 20 milyon TL net kâra ulaştı.

Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı ve Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Ata Köseoğlu, 2018 yılında İK ve teknoloji yatırımlarını ikiye katlayacaklarını yani 60 milyon TL yatırım yapacaklarını duyurdu.

Teknosa’nın yaptığı araştırmaya göre fiziksel mağazadan alışveriş yapan Teknosa müşterilerinin yüzde 76’sı mağazaya gelmeden önce Teknosa’nın web sitesinden ürüne bakıp çeşitli platformlarda ürünü araştırarak mağazaya geldiği belirtiliyor. Bu doğrultuda Teknosa’nın izlediği omnichannel (çoklu kanal) stratejisi doğrultusunda 2018’de de hem online mağazadan hem de fiziksel mağazadan satışlara odaklanılacağı ifade ediliyor.

GFK tarafından yapılan araştırmaya göre 2017’de Türkiye’de gerçekleşen tüketici elektroniği satışlarının yüzde 42’sini telekom ürünleri oluşturdu. Bir önceki yıla göre Telekom ürünü satışları yüzde 19 büyüme gösterdi. Son yıllarda düşüş eğilimi gösteren bilgi teknolojileri kategorisindeki satışlar ise oyuncu odaklı ürünlere talep nedeniyle yılı yüzde 2,5 seviyesinde artış ile tamamladı. 2017’de en iyi çıkış yapan ürün ise yüzde 113 büyüme ile akıllı saat oldu.

Preo ürünleri Avrupa yolunda

Bu araştırmalar doğrultusunda Teknosa, 2018 yılı içerisinde Preo markası ile 300 yeni ürün çıkaracak. Geçtiğimiz yılı 200 çeşit Preo ürünü satışa sunulmuştu. Preo markasıyla yeni bir drone, bluetooth hoparlör ve oyuncu odaklı yeni ürünler pazara giriş yapacak. Preo P3’ün devamı bir akıllı telefon için henüz alınmış bir karar yok.

Bugüne kadar sadece ülkemizde satılan Preo ürünleri, 2018 içerisinde Avrupa’da da satışa sunulacak. Yurtdışındaki müşteriler Preo ürünlerini Euronics grubuna ait satış noktalarından satın alabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3145 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknosa, preo p3 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim