Anlık Bildirim

Trump yaptırımları Apple Watch, AirPods ve şarj cihazlarının fiyatını arttıracak

Apple, Apple Watch, AirPods ve şarj cihazlarının Trump tarifeleri altında daha pahalı olacağını söylüyor. Apple, hükümetin ticaret savaşından geri çekilmesi gerektiğini söyledi.
Apple, Amerika Birleşik Devletleri'nin Çin'e yönelik son tarife tekliflerinin Apple Watch, AirPods ve HomePod da dahil olmak üzere birçok ürününü etkileyeceğini söyledi. Önerilen tarifeler, ürünlerin kendileri veya ürünlerdeki bileşenlerin üzerine yüzde 25'lik bir vergi getirecek, bu ürünlerin fiyatını artıracak ve muhtemelen satışları da düşürecektir.

Yaptırımlar birçok ürünün maliyetini arttırıyor 

Apple; Mac Mini, Apple Kalem, kablosuz fare ve trackpad, adaptörler, şarj cihazları, kablolar, deri çantalar ve iç bileşenlerin de tarifelerden etkileneceğini söylüyor. 
Apple, “ABD şirketlerine ve ABD'li tüketicilere zarar veren tarifelerin, Çin hükümetinin teknoloji politikalarına ilişkin hedeflerini nasıl geliştireceğini görmek zor." açıklamasında bulundu. 
Bu tarife turu, Haziran ve Temmuz boyunca Başkan Trump'ın Çin ile ticaret uygulamaları üzerinde devam eden anlaşmazlığının bir parçası olarak önerildi. Teklif, 200 milyar dolar değerinde Çin malları için tarife çağrısında bulundu.
Apple, uygulandığı takdirde, tarifelerin “ABD'li tüketiciler için bir vergi olarak ortaya çıkacağını” ve nihayetinde “Apple ürünlerinin maliyetini artıracağını” söyledi. Şirket, Apple'ın yabancı rakiplere göre dezavantajlı duruma düşeceğini belirtti. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim