Anlık Bildirim

Beyaz eşyada ÖTV sıfırlandı

Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren düzenleme kapsamında beyaz eşya ve küçük ev aletlerinde uygulanan ÖTV'nin sıfırlandığı açıklandı. Peki hangi ürünler için, ne zamana kadar geçerli olacak ?
Beyaz eşya satın almak isteyenler için önemli haber Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi ve önümüzdeki üç ay boyunca buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrikli süpürge, klima ve kimi küçük ev aletlerinden alınan özel tüketim vergisi yani ÖTV, 30 Nisan tarihine kadar sıfırlanmış oldu. Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren düzenleme çerçevesinde firmaların mevcut fiyat politikalarını güncellemesi bekleniyor.
 
Yaşanan gelişme sonrasında ülkemizin önde gelen beyaz eşya üreticilerinin hisseleri güne yükselişle başladı. En büyük sıçramayı %5'in üzerindeki değer kazancıyla Vestel hisseleri gerçekleştirirken, onu %3'ün üzerinde yükselen Arçelik takip etti. Beyaz eşya üreticilerinin bir süredir talep ettiği bu gelişmenin, 152 ülkeye ihracat yapan ve üretim kapasitesiyle Çin'den sonra ikinci büyük olan yerli sektörü daha da hareketlendirmesi öngörülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16628 kez okundu.
46 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Beyaz Eşya, ÖTV ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim