Anlık Bildirim

Lex giyilebilir sandalye ile her yerde dinlenin

Bel kısmınıza giydiğiniz özel dış iskelet sandalyesi ile herhangi bir yerde oturarak dinlenebilirsiniz. Lex projesi sürekli ayakta durma zorunluluğuna son vermek istiyor.

Oldukça sık dışarıda vakit geçiriyorsanız ve ayakta kalmak zorundaysanız dinlenmek biraz zor olabiliyor. Zira sürekli bir oturak taşımak mümkün değil. Lex projesi bu fikirden doğmuş.

Lex özellikleri ve fiyatı

Geçtiğimiz aylarda Chairless Chair adında işçilere yönelik olarak dinlenmelerini sağlayacak iki ayaklı bir dış iskelet tabanlı sandalye duyurulmuştu. Katlanabilir Lex ise herkese hitap ediyor.

Dış iskelet mantığı üzerine inşa edilen Lex, belden aşağınıza sarılarak bir parçanız gibi taşıyabileceğiniz ve yorulduğunuzda yaslanabileceğiniz iki ayaklı bir sandalye görevi görüyor.

Bir kilogram ağırlığındaki Lex istediğiniz her yere sizinle gelebiliyor. Havacılıkta kullanılan dayanıklı alüminyum iskelet 120 kilograma kadar taşıyabiliyor. Oturduğunuz zaman ise vücudunuza 120 derecelik açı yapıyor. Bu açının omuriliği doğal pozisyonunda tuttuğu ve insanı dinlendirdiği ifade ediliyor.

Yük transfer modu sayesinde ise eğer sırt çantanız varsa alttan destek yaparak ağırlığın yüzde 50’sini omuzlardan alt kısımlara doğru yayabiliyor.

Lex elbette herkesin sürekli taşımak isteyeceği bir aksesuar değil ancak özellikle sürekli dinlenmesi gereken yaşlı insanların dışarıda daha fazla vakit geçirmesini sağlayabilir. Kickstarter üzerinden destek arayan Lex, 256$ bağış istiyor. Dağıtım Aralık ayında başlayacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim