Anlık Bildirim

Mattel’den her eve sevimli robot raptor

Sony’nin robot köpeği Aibo’nun pahalı fiyatı sizi robotlardan uzak tutabilir ancak Mattel eğitilebilir bir robot raptor geliştirdi. Aynı filmdeki gibi robotu eğitebiliyorsunuz.

Jurassic World: Fallen Kingdom filminin pek çok oyuncak markası tarafından promosyon kampanyası devam ederken en ilgi çekici oyuncak Mattel’den geldi. Alpha Training Blue robotu filmdekini aratmıyor.

Alpha Training Blue neler sunuyor?

Küçük boyutlarda olan robot raptor 7 adet hareket motoruna ve kas noktalarına sahip. Robotun hareketleri seçtiğiniz moda göre değişiyor. Koruma ve saklanma modlarında robot rahatsızlık hissettiğinde kükrüyor. Sevdiğinizde ise mırıldanıyor.

Robotun etkileşimi sağlayan modu eğitim modu. Basit seviyede kontrolcü ile robota temel hareketler öğretilebiliyor. Zor seviyede ise tuşlara birden fazla basmak ve kontrolcüyü çeşitli yönlere doğru sallamak gerekiyor. Raptor bu hareketi anlarsa kontrolcüde yeşil ışık yanıyor. Sonrasında kontrolcüyü raptorun ağzına götürerek ödüllendiriyorsunuz.

Robota zor seviyeye kadar eğitim vermek yaklaşık 1 saat sürüyor. Tek şarj ile yaklaşık 35 dakika kullanabiliyorsunuz. Şarj etmek için alt kısmındaki plakayı vida ile sökmek ve adaptörü takmak gerekiyor. Bu biraz zahmetli olduğu için uzun kullanımlarda can sıkıcı olabiliyor.

Raptor koruma ve saklanma modlarını öğrettiğiniz hareketlere göre yürütüyor. Örneğin belirli bir mesafeye yaklaşan herkese kükrüyor. Veya çok daha dar bir alana ayarlanıp çevreden geçenlere hırlayabiliyor. Hareket algıladığında Bluetooth üzerinden kontrolcüye uyarı gönderebiliyor.

Tam kontrol modunda ise gözlerinden kollarına kadar tüm hareket motorlarını kendiniz yönetiyorsunuz. Kutu içerisinden kapsamlı bir eğitim rehberi de çıkıyor. Alpha Training Blue robotu 250$ fiyat etiketi ile Ekim ayında satışa çıkacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim