Anlık Bildirim

Microsoft akıllı termostat geliştirdi

Microsoft akıllı asistanı Cortana’yı farklı alanlarda kullanmaya devam ediyor. Şimdi sırada Johnson Controls ortaklığında geliştirilen GLAS adındaki akıllı termostat var.

Donanım tarafında Microsoft’un Surface haricinde farklı bir marka ürettiğine alışık değiliz. Lumia markası artık mevcut değil ve Band adındaki fitness bilekliği de rafa kaldırıldı. Bununla birlikte firma sürpriz bir hamle yaptı ve bir akıllı termostat tanıttı.

Cortana destekli

Akıllı termostat sistemleri uzun süredir pazarda yer alıyor. Segmentin çıkışı ise iPhone’un babası olarak bilinen Tony Fadell’in Nest adındaki ürünü ile olmuştu. Akıllı termostatlar evdeki klima veya ısıtma sistemlerini kontrol ederek duruma göre otomatik olarak arttırıyor veya azaltıyor.

Dünyanın önemli iklimleme sistemleri üreticisi Johnson Controls ortaklığında geliştirilen GLAS adındaki akıllı termostat, Windows 10 IoT Core sürümünün potansiyelini anlatma amacını güdüyor. Termostat hem Cortana ile uyumlu hem de bulut üzerinden diğer akıllı cihazlarla haberleşebiliyor.

Rakiplerinin aksine geniş bir dokunmatik ekran barındıran GLAS bu sayede daha kolay ve ayrıntılı bir kontrol sunuyor. Kullanıcılar evdeki iklimlendirmeyi dokunmatik ekran üzerinden kontrol edebilirken, Cortana çalıştıran cihazlardan da uzaktan erişebiliyor.

Windows 10 IoT Core ayrıca bulut altyapısını kullanarak ortamdaki havanın kalitesini analiz ediyor ve en kaliteli hale getirmek için iklimlendirme cihazlarını buna göre ayarlıyor. Ayrıca kullanıcının evde olup olmadığını da anlayabiliyor ve sistemleri kapalı duruma getiriyor. Bulut altyapısı ise Microsoft’un Azure platformunu temel alıyor.

Microsoft ve Johnson Controls şimdilik akıllı termostat için bir çıkış tarihi veya fiyat bilgisi paylaşmış değil. Muhtemelen yıl sonuna kadar cihazın çıkışı da netlik kazanmış olacak.


 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim