Anlık Bildirim

Samsung Project Ambience ile eviniz akıllanıyor

Akıllı olmayan televizyon veya hoparlörünüzü de ağa dahil etmek istyorsanız Samsung’un yeni çözümü hoşunuza gidecek. Project Ambience ev aletlerini Bixby uyumlu hala getiriyor.

Son dönemde teknoloji devlerinin en önemli yatırımlarından birisi evlerimizi akıllandırmaya yönelik. Akıllı hoparlörlerden televizyonlara, buzdolaplarına, fırınlara ve ampüllere kadar pek çok eşyamız akıllanmış durumda. Peki eski cihazlara ne olacak?

Dönüşüm başlıyor

Samsung’un bu konuda bir çözümü var. Project Ambience olarak tanıtılan yeni proje evinizdeki akıllı olmayan aletleri Bixby uyumlu akıllı cihazlara dönüştürmeyi hedefliyor. Proje kapsamında bir prototip cihaz da hazır durumda.

Project Ambience kendi WiFi alıcısı ve mikrofonu olan bir adaptör. Uyumlu girişi olan aletlere takıldığında Bixby üzerinden kontrol imkanı tanıyor. Örneğin komut verdiğinizde size yakın olan hoparlör uyanıyor ve Bixby üzerinden isteğinizi yerine getiriyor. Bu istek parça çalma veya bir hatırlatıcı kurma olabiliyor.

Project Ambience insanların akıllı sistemlere daha kolay entegre olmasını sağlayacak. Yeni bir akıllı eşya almak yerine mevcut beyaz eşyasını akıllı hale getirmek hem daha kolay hem de daha az masraflı. Daha önce de Baidu ve Amazon gibi devlerin bu tarz çözümlere yöneldiğini görmüştük.

Samsung bir bağlantı adaptörünün yanında yeni üretilecek cihazlara eklenmek üzere bir yonga da geliştireceğini duyurdu. Project Ambience ne zaman piyasaya çıkacak henüz bilinmiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim