Anlık Bildirim

Samsung Smartcam yine açık verdi

Elektronik cihazların arayüzlerinde yer alan açıklar zaman zaman tehlikeli boyutlarda olabiliyor. Samsung SmartCam akıllı kamerasında yer alan açıklar buna son örnek.

Çok fazla gündemde olmasa da Samsung’un yıllardır beğeni ile kullanılan farklı bir ürünü var. Samsung SmartCam adındaki akıllı IP kamerası, kendi sistemini kurmak isteyenler için iyi bir alternatif durumunda. Bununla birlikte bazı önemli açıkları var.

Hata Gözden Kaçmış

Akıllı telefonlardan yönetilebilen ve kendi dahili belleği olan SmartCam, geçen yıl Ağustos ayındaki DEFCON 22 güvenlik konferansında gündem olmuştu. Exploiteers adındaki bir hacker ekibi, kameraya uzaktan erişebilen ve yönetici şifresini değiştirebilen bazı açıkları göz önüne sermişti.

Samsung bu açıkları kapattıktan sonra kullanıcıları SmartCloud bulut altyapısı üzerinden kamerayı kontrol etmeye zorladı ve lokal erişim arayüzünü tamamen devre dışı bıraktı. Exploiteers ise yine kameraya erişenin bir yolunu buldu.

Samsung açıkları kapatırken kameranın iWatch web kamera izleme servisini güncelleyen bir PHP betiğine dokunmamış. Betikte kameranın sistemine erişebilmeyi mümkün kılan bir komut açığı yer alıyor. Exploiteers bu açığı kullanarak sisteme sızmayı başarmış.

Ekip açığı nasıl bulduğuna dair bir teknik rapor hazırlamış. Ayrıca bu açığın nasıl kapatılacağını ve lokal arayüzü nasıl yeniden güvenli bir şekilde etkinleştirilebileceğini de raporunda belirtmiş. Samsung’un kısa süre içerisinde bu açığı kapatması bekleniyor. SmartCam ülkemizde de 1000TL civarında fiyat etiketine sahip.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim