Anlık Bildirim

İspanya’da bir Drone hayat kurtardı

Hızlı müdahale imkânı sunan Drone’lar özellikle cankurtaran olarak önemli bir potansiyele sahip. İspanya’da öncü olarak acil müdahale eden cankurtaran Drone kritik bir iş başardı.

İlk olarak askeri amaçlarla ortaya çıkan insansız hava araçları bugün hayatın pek çok alanında kullanılmaya başladı. Çok önemli avantajlar sunan Drone teknolojisi potansiyelini sürekli ispat ediyor.

Daha hızlı müdahale

İspanya’da GeneralDrones girişimi tarafından geliştirilen Auxdron cankurtaran Drone’u, geçtiğimiz hafta bir grup yüzücünün hayatını kurtardı ve bu alanda ne kadar işe yarar olduğunu gösterdi. Auxdron temel olarak zorda kalan yüzücülere şişme yelek ulaştırmakla görevli.

Sagunto sahilinden yaklaşık 70 metre açıkta yüzen 7 kişilik bir grup dip akıntısına rastlayınca batıp çıkmaya başladı. Sahildeki cankurtaranlara işaret gönderdikten sonra Auxdron harekete geçti.

Cankurtaranın yönettiği Drone çok hızlı bir şekilde grubun bulunduğu bölgeye geldi ve zor durumda olan bir kadının yanına bir şişme yelek bıraktı. Yelek suya değer değmez şişti ve kadına ulaştı.

Cankurtaranlar ise bu esnada Jetski’ler ile bölgeye ulaştı ve kadını kurtardı. Drone operasyon bitene kadar sürekli grubu gözlemledi. Bu anlar canlı olarak da kaydedildi.

Suda boğulma olaylarında hızlı müdahale önem taşıyor. Cankurtaranlar doğal olarak belirli bir süre sonra bölgeye ulaşabiliyor. Ayrıca gerçekten önemli bir durum var mı yok mu görmek de önemli. Bu bakımdan Drone desteği kolaylık sağlıyor.






 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim