Anlık Bildirim

Apple, sızdırılan iBoot kaynak kodlarının orjinalliğini doğruladı

iOS cihazlar için kilit noktası sayılabilecek iBoot kaynak kodlarının sızdırılmasının ardından DMCA aracılığıyla hızlıca sildiren Apple, kodların gerçek olduğunu doğruladı.

Apple, sızdırılan iBoot kaynak kodlarının orjinalliğini doğruladı Tam Boyutta Gör
 

Apple, iOS cihazlar açıldığında sistemi başlatan iOS işlemi iBoot’a ait kaynak kodların GitHub üzerinden sızdırıldığını doğruladı. Ancak şirket, söz konusu kodların üç yıl öncesine ait olduğu ve güncel olmadığı için güvenlik açısından sorun teşkil etmeyeceğini belirtti.

Açık bir hedef olabilir 

Cihaz çalıştırıldığında üzerinde bulunan donanımların Apple tarafından üretilen orijinal donanımlar olup olmadığını kontrol eden iBoot, iOS içerisindeki açıkların daha kolay keşfedilmesi veya kilitlerinin kırılması amacıyla açık bir hedef olabilir. Bu yüzden, ilk olarak dün ortaya çıkan kaynak kodların paylaşılması Apple için büyük bir sorun teşkil edebilir. Ancak şirket bu konuda oldukça sakin ve herhangi bir tehlike bulunmadığını iddia ediyor.

Ürünlerimizin güvenliği kodların gizliliği ile sınırlı değil 

Paylaşılan kodların Digital Millennium Copyright Act (DMCA) aracılığıyla ivedi bir şekilde silinmesinden sonra şirket sızdırılan dosyaların Apple’a ait orijinal iBoot’un kaynak kodları olduğunu doğruladı. Ancak bu konuda soğuk kanlılığını koruyan şirket, açıklamasına şöyle devam etti; “ Bunlar 3 yıl öncesine ait eski ve geçerliliğini yitirmiş bir kodun tasarım olarak sızdırılmış hali. Kaldı ki, ürünlerimizin güvenliği kaynak kodlarımızın gizliliği ile sınırlı değildir. Ürünlerimizle birlikte gelen çok sayıda donanım ve yazılım koruması katmanları mevcut.”

Bazı güvenlik uzmanlarına göreyse iBoot’a erişim sağlanarak iOS cihazlarda farklı donanım kullanılabilmesinin önü açılabilir. Ayrıca bu yazılımın ele geçirilmesi Jailbreak gibi yazılım değişimlerinde kilit rol oynayabilir. Zira Apple her ne kadar kodun eski olduğunu söylese de, bazı bölümleri iOS 11’de de kullanılabiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4051 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, sızıntı ve
3 etiket daha iboot kaynak kod Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim