Anlık Bildirim

Fidye yazılımları para basıyor: 2 yılda 25 milyon dolar kazanç

Araştırmacılar, fidye yazılımlarının (ransomware) ne kadar para kazandığını tespit etmek için 34 kötü amaçlı yazılım ve blockchain üzerindeki ödemeleri analiz etti. Kazanılan para oldukça yüksek...
Kötü amaçlı yazılım (malware) sektörünün, son derece karlı bir kazanç kapısına dönüştüğünü görüyoruz. Kurbanların verilerini şifreleyen ve kilidini açmak için bir ödeme talep eden fidye yazılımları (ransomware) son iki yılda 25 milyon dolardan fazla para kazanmış durumda.
Google, Chainalysis, Kaliforniya Üniversitesi ve New York Üniversitesi Tandon Mühendislik Fakültesi'ndeki araştırmacılar, fidye yazılımının kurbanlardan çarptığı para miktarını analiz etmek için 34 farklı malware tipini araştırdı. Aynı zamanda Bitcoin gibi kripto para birimlerinin alt yapısını oluşturan "blockchain" üzerindeki ödemeleri de mercek altına aldıklarını belirtelim.
Verilere göre fidye yazılımları iki yıl içinde en az 25 milyon dolarlık zarara neden olmuş durumda. 2016'da ortaya çıkan "Locky" ise tek başına 7 milyon dolar kazanmayı başarmış. İnsanlar para ödemeye devam ettiği sürece fidye yazılımları kazanç kapısı olmaya devam edecek gibi görünüyor. Yani tehlikenin yakın zamanda sona ereceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim