Anlık Bildirim

HTML ve CSS ile sanat yapan kadın: Diana Smith

Kullanıcı arayüz tasarımcısı olan Diana Smith, sadece HTML ve CSS kullanarak, muhteşem olarak değerlendirilebilecek dijital resimler tasarlıyor. Smith'in birbirinden etkileyici çalışmaları haberimizde
İnanması zor ama sofistike programlama dilleri, kullanıcı arayüz tasarımcısı olarak çalışan Diana Smith'in yarattığı çarpıcı resimleri oluşturmak için de kullanılabiliyor. Daha önce ASCII karakterleri ile yapılan çeşitli görsellere şahit olmuştuk fakat Smith'in saf kod kullanarak yaptığı çalışmalar son derece etkileyici.

Simith'in tek dezavantajı tarayıcı uyumsuzlukları

Herhangi bir resim veya benzeri materyal kullanmadan, sadece HTML ve CSS ile tasarlanan bu görseller adeta bir yağlı boya çalışmasını andırıyor. Smith, kodlarla bazen meyvelerden oluşan bir tablo resmederken, bezen güzel bir kadın, bazen de Rönesans döneminden kalma bir portre meydana getirebiliyor.
Oldukça başarılı görünen bu çalışmaların bir de dezavantajı var. Zira Simith'in HTML ve CSS kodlarıyla tasarladığı bu resimler Chrome'un son sürümünde kusursuz bir şekilde görüntülenebilirken, eski sürümlerinde farklı bir şekilde görüntülenebiliyor. Opera tarayıcısında ise resimlerde bozulmaların meydana geldiği görülüyor. Diana Simith'in yaptığı çalışmaların kodlarına buraya tıklayarak kendi GitHub hesabından ulaşmanız mümkün.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim