Anlık Bildirim

Microsoft, PC, iOS ve Android için Outlook uygulamalarına yeni özellikler ekliyor

Microsoft, Outlook'a tüm platformlarda yenilik getiriyor. En çok kullanılan mail uygulaması, günlük işlerinizden faturalarınıza kadar takip edebilecek yeteneklerle donatılıyor.
Microsoft tarafından geliştirilen, birçok şirket ve bireysel kullanıcıların tercih ettiği mail uygulaması Outlook, yeni bir güncelleme ile destek verdiği tüm platformlarda yeni özellikler sunacak. Google'ın yenilenmiş mail uygulaması Gmail'den sonra Microsoft tarafından yapılan bu geliştirme biraz manidar oldu diyebiliriz. Microsoft tarafından duyurulan ve Outlook uygulamalarında gerçekleşecek olan yeniliklere bir göz atalım.

Mobil Outlook'a Office Lens desteği 

iOS ve Android platformlarda kullanılan mail uygulaması Outlook, Microsoft'un belge taramak için geliştirdiği Office Lens ile entegre edildi. Bu sayede bir belgeyi mail olarak gönderirken, başka bir uygulamada taratıp Outlook'a eklemek yerine, direkt olarak Outlook üzerinden taratıp ek olarak gönderebileceksiniz. Bunun için yapmanız gereken, yeni mail gönderirken ekranda bulunan kamera seçeneğine dokunup belgenin fotoğrafını seçtikten sonra taranmasını istediğiniz yerleri kırpmak.

Taslak senkronizasyonu 

Mobil Outlook'a eklenen taslak senkronizasyonu özelliği sayesinde, mobil cihazınızda yazmaya başladığınız maili göndermeyip taslak olarak kaydettiğiniz taktirde, taslağınızı tüm platformlardan yönetebileceksiniz. Yani kısacası taslağınız mobil cihazınızın belleğinde değil bulut bellekte kalmış olacak.

Geliştirilmiş takvim özellikleri 

Outlook'ta hali hazırda bulunan takvim özelliğine işlerinizi kolaylaştıracak bir takım yenilikler ekleniyor. Mail kutunuza bir fatura maili geldiği zaman, Outllook bunu tespit edip, son ödeme tarihini takvimine işleyecek. Faturanızın son ödeme tarihine 2 gün kala size bildirim tarzında bir mail gönderecek. Bu özelliğin yalnızca ek olarak gönderilip, mail içerisinde herhangi bir açıklama eklenmeyen fatura mailleri için geçerli olmadığını belirtelim.
Kurumsal kullanıcılar eğer takvim kayıtlarına bir toplantı organizasyonu işlerlerse, Outlook, Bing üzerinden elde ettiği verileri konumunuzla kıyaslayıp toplantı tarihine kadar size uygun toplantı yerleri hakkında bilgiler sunacak. Yine kurumsal müşteriler için eklenen bir diğer özelliğe gelince. Outlook üzerinden takvim kullanılarak bir toplantı oluşturulduğu taktirde, toplantıya katılması beklenen kişilere katılıp katılmama konusunda otomatik bir soru sorulacak. Verilen cevaplar tüm kullanıcılara iletilerek ve toplantıya kimlerin katılacağı herkes tarafından takip edilmiş olacak. 

Hızlı cevap seçeneği 

Bu özellik yalnızca Outlook Android kullanıcılarına sunulacak. Şu şekilde bir işleyişi var. Outlook'unuza bir mail düştüğü zaman bildirim panelinde hızlı cevap ver seçeneği açılacak, bu seçeneğe dokunduğunuz taktirde Outlook uygulaması açılmadan direkt olarak bildirim çubuğundan gelen mail cevaplayabileceksiniz.
Microsoft internet sitesinde Outlook için geliştirmelerin devam edeceğini ve yaza kadar bir çok yenilik daha ekleyeceğini duyurdu. Yapılacak olan geliştirmeler yukarıda belirttiğimiz özelliklerle mi gelir yoksa sırayla mı gelir bekleyip göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim