Anlık Bildirim

Microsoft, klavyelerde Office tuşu olmasını istiyor

Yazılım devi Microsoft, kullanıcıların Office uygulamalarını verimli bir şekilde kullanabilmeleri için, klavyelere Windows tuşuna ek olarak bir de Office tuşu eklenmesini istiyor.
Yazılım devi son günlerde, PC klavyelerinde yer alacak bir Office tuşunun, ne kadar yararlı olacağı konusunda şirket çalışanlarına bir anket düzenlemeye başladı. Yapılan açıklamalara da bakılırsa, Microsoft'a göre uzun vadede Office düğmesinin bilgisayar klavyelerine eklenmesi şart.

Son düzenlemeler yapılıyor

Gelen haberlere göre Microsoft, klavyelerde yer alan Windows tuşundan sonra Office tuşu için de girişimlere başlamış durumda. Yapılan ankette Office tuşu ile beraber basılacak olan O, T, W, X, P, D, N, Y ve L gibi harflere çeşitli kısayollar eklenmesinin planlandığı anlaşılıyor. Buna ek olarak Office tuşu + S kombinasyonunu kullanarak da, belge paylaşımı yapılabilmesi gündemde.
Şirket ilk olarak çalışanlarından aldığı geri bildirimlere bakarak, konuyla ilgili düzenlemelerini son haline getirecek. Tabii ki klavyelere eklenecek yeni bir düğme için Microsoft'un çabası veya isteği yeterli değil. Birçok donanım üreticisinin de ortak bir paydada buluşup, bu tuşla ilgili olumlu veya olumsuz bir karar almaları gerekiyor. Bakalım Microsoft'un bu yeni projesine hangi şirketlerden destek gelecek, önümüzdeki dönemde hep beraber göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5347 kez okundu.
11 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, office ve
4 etiket daha tuş Klavye düğme Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim