Anlık Bildirim

Samsung, Google ile dijital asistanını geliştirmek için çalışabilir

Teknoloji devi Samsung, yeni dijital asistanını geliştirmek için Google ile çalışma sinyalleri verdi. Asistanın önümüzdeki aylardaki tanıtımda karşımıza çıkması bekleniyor.
Samsung’un kendi dijital asistanı üzerinde çalıştığı bilgisini daha önce gelen haberlerden biliyorduk. Geçtiğimiz gün yapılan konferansta konuşan firmanın mobil bölümünden Lee Kyeong-tae, Samsung’un ve Google’ın gelişmekte olan teknoloji ve AI pazarını desteklemeye yönelik iş ortaklıklarını sürdürmeleri gerektiğini belirtti.

Diğer üreticiler de boş durmuyor

Tabi Samsung’un çözümünün ilk başlarda mevcut pazardaki rakipleri kadar iyi bir deneyim sunacağını beklemek biraz zor. Bu durumu en kısa sürede tersine çevirmek için Galaxy S8’in tanıtımından önce firmanın çalışmalarına hız kazandırdığı gelen diğer bilgiler arasında. Öte yandan pazardaki diğer büyük oyuncular da ürünlerini kullanıcıları daha memnun edecek hale getirmek ve haliyle satışlarını arttırmak için benzer çalışmalarının olduğu bilgisi de mevcut ancak bu asistanların kullanıcıların alışkanlıkları ve telefon kullanım alışkanlıkları doğrultusunda sıkça güncellenmesi gerekiyor. Bu da firmalara ek bir yük getirebilir.

Başka firmalara da satışı yapılabilir

Samsung’un yazılımını telefonlarına ek olarak tabletlerine ve televizyonlarına da entegre etmesi de muhtemel görünüyor. Hatta çözümünü üçüncü taraf firmalara da sunması bekleniyor. Samsung yeni dijital asistanını mart ayında düzenlenmesi beklenen Galaxy S8 tanıtımında resmen gün yüzüne çıkarabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim