Anlık Bildirim

Taksicilerin korkulu rüyası Uber 2 milyar sürüş barajını aştı

Kişisel taksi servisi olarak nitelendirilen ve ulaşımda adeta yeni bir çağ başlatan Uber, yayınladığı açıklama ile 2 milyar sürüş barajını geçerek büyük bir başarıya imza attığını duyurdu.
Dünya çapında binlerce kişinin ulaşım için öncelikli tercihleri arasında yer alan Uber oldukça önemli bir barajı geride bırakmayı başardı. Uber’in kurucusu ve CEO’su Travis Kalanick, kişisel Facebook hesabından yayınladığı 40 saniye uzunluğundaki video ile servis hakkındaki bazı detayları paylaştı.
2009 yılının Mart ayında kurulan Uber, 24 Aralık 2015 tarihinde 1 milyar sürüş sayısına ulaştı. Ardından çok daha hızlı bir büyüme grafiği sergileyen şirket sadece 6 ay gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde gerçekleştirilen ek 1 milyar sürüşle, geçtiğimiz 17 Haziran’da toplam 2 milyar sürüş barajını aşarak takdire şayan bir başarı gösterdi. Rekorun aynı anda gerçekleştirilen 147 yolculukla sağlandığı ve bu ana tanıklık eden sürücülerin yanı sıra ilgili 147 kişiye 450 dolar değerinde Uber kredisi hediye edildiği ifade ediliyor.
Elde edilen verilere bakıldığında Uber’in yılın ilk yarısını günde ortalama 5,5 milyon sürüşle, yani saatte 231 bin sürüş ile geride bıraktığı söyleyebilmek mümkün. Şu an toplam 73 ülkede 450'den fazla şehirde hizmet veren Uber’in agresif büyüme hızının giderek artması bekleniyor. Diğer taraftan Kalanick'i Facebook'ta ilk kutlayan isimlerden olan Mark Zuckerberg ise "Tebrikler! Harika bir dönüm noktası." mesajını bıraktı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9206 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama, uber ve
3 etiket daha taksi ulaşım Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim