Anlık Bildirim

Yerli EKaaS güvenli veri transferi projesi hayata geçiyor

Elektronik ortamda verilerin güvenli bir şekilde aktarılmasını amaçlayan EKaaS ülkemizde bir ilke imza atıyor. Geliştirici TÜRKTRUST yeni projesinde büyük hedefler belirlemiş.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Elele Vakfı’nın bir kuruluşu olarak 2004’de faaliyete başlayan TÜRKTRUST Bilgi İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş., veri transferinde üst seviye güvenlik sağlayacak yeni EKaaS projesini duyurdu.

EKaaS nedir?

Bulut altyapısı ile entegre olarak çalışan şifreleme anahtar servis platformu EKaaS, elektronik ortamda veri transferini güvenli hale getirmeyi amaçlıyor. TÜRKTRUST daha çok kurumsal alan projesini dağıtacak.

Halen elektronik ortamda veri transferinde dosyaların büyük kısmı şifrelenmiyor ve transfer hizmeti sahibinin de dosyalara erişim imkanı sunuyor. EKaaS bunu ortadan kaldırmak için tasarlanmış.

Merkezi bir şifreleme platformu olan EKaaS, güvenli bir şekilde dosyanın içeriğine doğru kişiler tarafından ulaşılması, gizli şekilde paylaşılabilmesi, güvenlik servis sağlayıcısı tarafından depolanmaması (sadece gönderici ve alıcıda bulunması), dosya üzerinde tam yönetim sağlanması şeklinde özelliklere sahip.

2015 yılında Ar-Ge merkezi olarak yetkilendirilen TÜRKTRUST, elektronik imza, elektronik sertifika ve zaman damgası hizmetleri alanlarında dünya çapında hizmet verebilecek şekilde yapılandırılarak Nitelikli Elektronik Sertifika (NES) pazarında faaliyet göstermeye başladı. TÜRKTRUST, Türkiye’nin elektronik sertifika üretim ve yönetim yazılımını kendisi geliştirmiş ilk ve tek özel elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı durumunda.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim